Wat is SSL?

SSL (Secure Sockets Layer) zorgt ervoor dat de gegevensuitwisseling tussen een website en de bezoeker (zoals persoonsgegevens, wachtwoorden of betaalinformatie) versleuteld wordt en derhalve onleesbaar wordt voor derden. Websites die over deze beveiliging beschikken herkent u aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk.

SSL beveiligt de gegevensuitwisseling tussen uw website en uw bezoekers.

Waarom SSL?

Naast het feit dat SSL de gegevensstroom tussen uw bezoekers en uw website beveiligt, schept SSL ook vertrouwen. Uw bezoekers weten dat er veilig wordt omgegaan met de gegevens die zij opgeven binnen uw website.

Welke vormen van SSL zijn er?

We kunnen een onderscheid maken tusssen drie soorten SSL-certificaten, waarbij het verschil zit in de wijze van validatie. Klik op het vraagteken achter het type certificaat voor een uitleg. Een overzicht van alle certificaten kunt u vinden u op de pagina Overzicht SSL-certificaten.


Validatievormen

Domain Validation (DV) tooltip Domeinnaamvalidatie (DV)

De meest eenvoudige manier om uw website te beveiligen. Denk hierbij aan een webwinkel, website, webmail-omgeving of intranet.

Een DV SSL-certificaat geeft alleen bewijs dat uw website beveiligd is. Uw identiteit, als eigenaar van de website, zal niet bij een derde partij worden gevalideerd.

De aanvraag

De aanvraag voor een domeinnaamgevalideerd SSL-certificaat dient te worden goedgekeurd door iemand binnen uw organisatie die controle heeft over de domeinnaam, bijvoorbeeld uw webbouwer of de persoon die de domeinnaam heeft geregistreerd. Nadat u het SSL-certificaat heeft besteld, zullen de benodigde gegevens per e-mail verstuurd worden naar het e-mailadres die in de Whois van de domeinnaam te vinden is.

Organization Validation (OV) tooltip Organisatievalidatie (OV)

Geeft uw websitebezoekers het bewijs dat uw bedrijf/organisatie ook daadwerkelijk eigenaar is van de website en dat deze gecontroleerd is door een Certificaat Autoriteit (CA).

De aanvraag

Bij dit certificaat controleert de leverancier van het certificaat de gegevens van uw organisatie middels externe bronnen (bijvoorbeeld via de Kamer van Koophandel) en wordt de door u opgegeven contactpersoon opgebeld ter verificatie van de aanvraag.

Extended Validation (EV) tooltip Uitgebreide validatie (EV)

Dit Certificaat geeft het hoogst mogelijke vertrouwen aan uw websitebezoekers. U wilt duidelijk naar uw klanten communiceren dat de identiteit van uw bedrijf/organisatie gecontroleerd is en dat uw website veilig is. Websitebezoekers herkennen dit aan de groene adresbalk in hun browser en kunnen de details van het certificaat eenvoudig opvragen. Hierin staat de naam van de gevalideerde partij en de de Certificaat Autoriteit (CA) die de validatie heeft uitgevoerd en verstrekt.

De aanvraag

De aanvraag verloopt hetzelfde als bij een OV-certificaat, met als aanvulling het EV-formulier dat u in moet vullen en dat er niet eenmaal, maar tweemaal telefonische validatie plaatsvindt.

Wijze van validatie Wijze van validatie Wijze van validatie
• Controle domeinnaamhouder • Controle domeinnaamhouder • Controle domeinnaamhouder
  • Controle KvK • Controle KvK
  • Telefonische validatie (1x) • Telefonische validatie (2x)
    • EV-formulier
Voordelen Voordelen Voordelen
• Slotje in adresbalk • Slotje in adresbalk • Slotje in adresbalk
  • Organisatiegegevens in certificaat • Organisatiegegevens in certificaat
  • Site Seal op uw website tooltip Site Seal

Plaats gratis een Site Seal op uw website om uw bezoekers te tonen dat uw website veilig en gevalideerd is. Voorbeelden van Site Seals zijn:

Commodo Site Seal Geotrust Site Seal Thawte Site Seal
• Site Seal op uw website tooltip Site Seal

Plaats gratis een Site Seal op uw website om uw bezoekers te tonen dat uw website veilig en gevalideerd is. Voorbeelden van Site Seals zijn:

Commodo Site Seal Geotrust Site Seal Thawte Site Seal
    • Groene adresbalk tooltip Groene adresbalk

EV SSL-certificaten activeren de 'groene balk' in webbrowsers en tonen visueel de identiteit van de website-eigenaar en de Certificaat Autoriteit (CA). De combinatie van de groene kleur met de geverifieerde bedrijfsgegevens van de website-eigenaar, levert het hoogst mogelijke vertrouwen voor bezoekers aan een 'EV' website.

Groene adresbalk