Om Drupal te installeren ga je als volgt te werk:

1. Drupal downloaden

Download de laatste versie van Drupal van de Drupal website (http://www.drupal.org) en pak het bestand uit op een plek die je makkelijk kunt benaderen. Zet vervolgens een FTP-verbinding met de server op. Meer informatie over hoe je een FTP-verbinding kunt maken vind je via ‘Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?‘. Plaats vervolgens de uitgepakte bestanden in de map ‘www’ of een gewenste submap. Je kunt hierna de FTP-verbinding weer sluiten.

2. Drupal installeren

Ga via een internetbrowser naar je website of het subdomein waarop je Drupal hebt geplaatst. Hier komt nu de installatie van Drupal tevoorschijn. Op de eerste pagina zal drupal een check doen en vragen of er een standaard of minimale installatie moet plaats vinden. Je kunt hier voor de standaard installatie kiezen. In het hierop volgende scherm selecteer je de gewenste taal en klik je op Volgende.

3. Databasegegevens

Bij de database set-up dien je de volgende gegevens te gebruiken:

  • Databasetype: MySQLi (aanbevolen) of MySQL
  • Databasenaam: deze vind je terug in je Control Panel
  • Databasegebruiker: deze vind je terug in je Control Panel
  • Databasewachtwoord: deze vind je terug in je Control Panel
  • Databaseadres/host: deze vind je terug in je Control Panel
  • Table prefix: deze optie is optioneel wanneer je meerdere CMS-pakketten wenst te installeren op 1 database.

4. Afronden

In deze stap vul je jouw websitenaam in en maak je een administrator account aan. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld kun je op Opslaan klikken. De installatie is nu afgerond.