Om Joomla te installeren ga je als volgt te werk:

1. Joomla downloaden

Download de laatste versie van Joomla van de Joomla website (http://www.joomla.org) en pak het bestand uit op een plek die je makkelijk kunt benaderen. Zet vervolgens een FTP-verbinding met de server op. Meer informatie over hoe je een FTP-verbinding kunt maken vind je via ‘Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?‘. Plaats vervolgens de uitgepakte bestanden in de map ‘www’ of een gewenste submap. Je kunt hierna de FTP-verbinding weer sluiten.

2. Joomla installeren

Ga via een internetbrowser naar je website of het subdomein waarop je Joomla hebt geplaatst. Hier komt nu de installatie van Joomla tevoorschijn. Selecteer de gewenste taal en klik op Volgende. Joomla zal nu een ‘pre-installatiecontrole uitvoeren’. Klik op Volgende.

Wanneer Joomla een foutmelding geeft over Magic quotes kun je deze fout verhelpen door een .htaccess-bestand aan te maken in de map WWW met de volgende inhoud:

php_flag magic_quotes_gpc Off

Deze regel zorgt ervoor dat de magic_quotes uitgeschakeld worden. In de toekomst zullen wij voor een geautomatiseerde oplossing in je klantenaccount proberen te zorgen.

3. Databasegegevens

Bij de database set-up dien je de volgende gegevens te gebruiken:

  • Databasetype: MySQLi (aanbevolen) of MySQL
  • Databasenaam: deze vind je terug in je Control Panel
  • Databasegebruiker: deze vind je terug in je Control Panel
  • Databasewachtwoord: deze vind je terug in je Control Panel
  • Databaseadres/host: deze vind je terug in je Control Panel
  • Table prefix: deze optie is optioneel wanneer je meerdere CMS-pakketten wenst te installeren op 1 database.

Klik op Volgende.

4. FTP-configuratie

De stap van de FTP-configuratie kun je normaal gesproken overslaan. Als je hier gebruik van wilt maken, dan kun je de gevraagde velden invullen.

5. Afronden

In deze stap vul je jouw websitenaam in en maak je een administrator account aan. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld kun je op Volgende klikken. De installatie is nu afgerond.