Om Kentico te installeren ga je als volgt te werk:

1. Kentico downloaden

Via de website van Kentico (http://www.kentico.com) kun je een account aanmaken. Eenmaal ingelogd op het klantenportaal kun je een nieuwe licentie voor de gewenste versie van Kentico en de desbetreffende website creëren. Hierna kun je Kentico downloaden.

2. Kentico installeren

Het installatiebestand kun je uitvoeren op je computer. Ga akkoord met de voorwaarden en kies voor Advanced installation. Bij Installation type kies je voor Prepare for installation on a remote server en vink je .NET Framework 4.5 aan.

Na het kiezen van de gewenste modules zal de installatie gestart worden. Na de installatie is het belangrijk dat je in het ‘web.config’ bestand de ‘machinekey’ bij het ‘system.web’ blok plaatst. Gebruik hiervoor de volgende regel:

<machineKey

validationKey=”AutoGenerate?,IsolateApps?
decryptionKey=”AutoGenerate?,IsolateApps?

/>

Via Kentico kun je mogelijk gegenereerde waardes krijgen voor de twee keys. Met een FTP-programma kun je de websitedata overzetten naar de webserver bij ons. Deze bestanden kunnen in de map ‘www’ geplaatst worden.

3. Databasegegevens

Zodra de overdracht geslaagd is kun je jouw website benaderen in je webbrowser. Bij de database set-up dien je de volgende gegevens te gebruiken:

  • Database type: Microsoft SQL server
  • Databasenaam: deze vind je terug in je Control Panel
  • Login: deze vind je terug in je Control Panel
  • Password: deze vind je terug in je Control Panel

Het is belangrijk dat de opties Use existing database, Create Kentico database objects en Change database collation gebruikt worden.

4. Afronden

Login op jouw Kentico administrator pagina en vul je licentie in. De installatie is nu afgerond.