Om Umbraco te installeren ga je als volgt te werk:

1. Umbraco downloaden

Download de laatste versie van Umbraco via https://our.umbraco.org/download en pak het bestand uit op een plek die je makkelijk kunt benaderen. Zet vervolgens een FTP-verbinding met de server op. Meer informatie over hoe je een FTP-verbinding kunt maken vind je via ‘Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?‘. Plaats vervolgens de uitgepakte bestanden in de map ‘www’ of een gewenste submap. Let hierbij op dat het ‘web.config’ bestand overschreven wordt met de versie van Umbraco. Je kunt hierna de FTP-verbinding weer sluiten.

2. Umbraco installeren

Ga via een internetbrowser naar je website of het subdomein waarop je Umbraco hebt geplaatst. Hier komt nu de installatie van Umbraco tevoorschijn. Maak een administrator account aan. Nadat de inloggegevens ingevuld zijn kies je voor Customize.

3. Databasegegevens

Bij de database set-up dien je de volgende gegevens te gebruiken:

  • Database type: Microsoft SQL server
  • Databasenaam: deze vind je terug in je Control Panel
  • Login: deze vind je terug in je Control Panel
  • Password: deze vind je terug in je Control Panel

Schakel de optie Use integrated authentication uit en kies voor Continue.

4. Afronden

Je kunt er nu voor kiezen om een basiswebsite te laten installeren of te starten met een kale Umbraco-installatie. Hierna zal Umbraco zijn installatie afronden, waarna je doorgestuurd wordt naar de inlogpagina van het administrator-gedeelte. Hier kun je inloggen met jouw aangemaakte inloggegevens en gebruik gaan maken van je Umbraco website.