Om WordPress te installeren ga je als volgt te werk:

1. WordPress downloaden

Let op: WordPress draait alleen op het Linux-platform, niet op het Windows platform. Let er dan ook op dat je het juiste hostingpakket hebt afgenomen!

Download de laatste versie van WordPress van de WordPress website (http://www.wordpress.org) en pak het bestand uit op een plek die je makkelijk kunt benaderen. Zet vervolgens een FTP-verbinding met de server op. Meer informatie over hoe je een FTP-verbinding kunt maken vind je via ‘Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?‘. Plaats vervolgens de uitgepakte bestanden in de map ‘www’ of een gewenste submap. Je kunt hierna de FTP-verbinding weer sluiten.

2. WordPress installeren

Ga via een internetbrowser naar je website of het subdomein waarop je WordPress hebt geplaatst. Hier komt nu de installatie van WordPress tevoorschijn. In de eerste pagina zal WordPress aangeven dat er geen ‘wp-config’ bestand is. Klik op Create a configuration file. WordPress zal nu de stappen van de installatie aangeven. Klik op Let’s go.

3. Databasegegevens

Bij de database set-up dien je de volgende gegevens te gebruiken:

  • Database type: MySQLi (aanbevolen) of MySQL
  • Databasenaam: deze vind je terug in je Control Panel
  • Databasegebruiker: deze vind je terug in je Control Panel
  • Databasewachtwoord: deze vind je terug in je Control Panel
  • Databaseadres/host: deze vind je terug in je Control Panel
  • Table prefix: deze optie is optioneel wanneer je meerdere CMS-pakketten wenst te installeren op 1 database.

Klik op Volgende.

4. Afronden

In deze stap vul je jouw websitenaam in en maak je een administrator account aan. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld kun je op Volgende klikken. De installatie is nu afgerond.