Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je een database aanmaken.

Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie Abonnementen het desbetreffende hostingpakket aan. Klik op Databases beheren. Via de knop Database toevoegen kun je een nieuwe database toevoegen. Je kunt een eigen naam geven aan de database of de automatisch ingevulde naam laten staan. Met de knop Database aanmaken zal deze database aangemaakt worden.

Nadat de database is aangemaakt kun je een databasegebruiker aanmaken. Klik hiervoor op Gebruiker toevoegen. Je hebt de mogelijkheid om een gebruikersnaam in te voeren of de automatisch ingevulde gebruikersnaam te laten staan. Ook dien je een wachtwoord aan te maken. Deze kun je laten genereren door ons systeem of kun je zelf invullen.

Bij de optie Toegestane hosts kun je jouw IP-adres invullen. Dit is echter alleen nodig als je gebruik maakt van een extern programma om de database te beheren. Je kunt de gebruiker aanmaken door op Gebruiker aanmaken te klikken.

Als de database en de gebruiker beiden aangemaakt zijn dien je de gebruiker de juiste rechten te geven op deze database. Klik hiervoor op Rechten toevoegen. Je klikt allereerst de desbetreffende gebruiker aan. Vervolgens klik je de gewenste database aan. Je kunt de gebruiker leesrechten, schrijfrechten of lees- en schrijfrechten geven op de database. Klik vervolgens op Rechten toepassen. je hebt nu de gebruiker gekoppeld aan de database.