Apple Mail is een e-mailprogramma. Met een dergelijk programma kun je e-mails ontvangen en verzenden. Je hebt de mogelijkheid om de e-mailaccounts die je bij ons aangemaakt hebt toe te voegen aan dit programma. Hiervoor open je Apple Mail en klik je op ‘Voorkeuren‘ aan onder ‘Mail‘. Vervolgens klik je op het tabblad ‘Accounts‘. Met het plusteken (‘+’) kun je een e-mailaccount toevoegen aan Apple Mail.

1) Accountgegevens

Hier vul je de naam van het e-mailaccount in. De naam mag je zelf verzinnen. Ook wordt er gevraagd naar het e-mailadres en het wachtwoord. Hier vul je het e-mailadres zelf in en het wachtwoord van dit e-mailadres, zoals je deze hebt aangemaakt via het E-synergy control panel.

2) Inkomende server

Voor de inkomende mailserver kun je allereerst aangeven of je een POP-3 of IMAP account aan wilt maken. Je kiest het gewenste type. Vervolgens kun je de gegevens van het e-mailaccount invullen. De opties ‘omschrijving‘, ‘gebruikersnaam‘ en ‘wachtwoord‘ mogen gelijk staan aan de gegevens die je in het eerste scherm hebt ingevuld. De optie ‘Mailserver‘ is de inkomende mailserver van je domeinnaam. De naam van de inkomende en uitgaande mailserver is mailserver.ext, waarbij je mailserver.ext vervangt door de naam van jouw mailserver. Deze naam vind je via jouw abonnementenoverzicht in het E-synergy control panel, onder het hostingpakket.

3) Uitgaande server

Hier vul je de uitgaande server in. Dit is normaal gesproken mail.jedomein.ext, waarbij je ‘jedomein.ext’ vervangt door je eigen domeinnaam. Het kan zijn dat je provider poorten geblokkeerd heeft voor het verzenden van e-mails. Mocht je geen e-mails kunnen verzenden, dan kun je proberen om de poort aan te passen. Wij bieden ondersteuning voor de poorten 25, 2025 en 587.

4) Overige gegevens

Waar gevraagd dien je geen SSL of beveiligde verbinding in te stellen. Als authenticatiemethode stel je ‘Wachtwoord’ in. Kies je vervolgens voor ‘volgende‘, dan zal Apple Mail een overzicht geven van de door jou ingulde gegevens. Het e-mailadres kan daarna aangemaakt worden in het programma.