Support2017-12-07T16:55:59+02:00

Support

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn facturen inzien?2017-12-07T13:28:41+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je jouw facturen inzien. Zodra je ingelogd bent klik je de optie ‘Je facturen/herinneringen bekijken‘ aan. Tevens heb je de mogelijkheid om facturen te downloaden in PDF-formaat.

Ik heb een herinnering ontvangen. Wat moet ik doen?2017-12-07T13:29:18+02:00

Als je een betalingsherinnering hebt ontvangen, dan kun je het bedrag handmatig overmaken onder vermelding van je klant- en factuurnummer. Deze informatie, alsook onze betaalgegevens, vind je op je factuur en/of herinnering.

Mijn abonnementen zijn geblokkeerd, omdat er geen betaling is ontvangen. Hoe moet dit nu verder?2017-12-12T10:18:05+02:00

Je hebt van ons een e-mail ontvangen over de administratieve blokkade van je abonnementen. In deze e-mail kun je terugvinden welke factuur dit betreft. In de desbetreffende factuur vind je de bijkomende kosten en onze bankgegevens terug. Je kunt de betaling van deze factuur alsnog naar ons overmaken onder vermelding van je klant- en factuurnummer.

Ook raden wij je aan om de bij ons bekende betaalgegevens te controleren en waar nodig aan te passen. Wijzigingen kun je heel makkelijk zelf aanbrengen via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl.

Zodra de betaling is ontvangen worden de abonnementen weer gedeblokkeerd. Je kunt altijd een betaalbewijs sturen aan onze supportafdeling op support@hostingdiscounter.nl om dit te verspoedigen.

Welke betaalmethodes hanteren jullie?2017-12-07T13:34:19+02:00

Op dit moment hanteren wij drie verschillende betaalmethodes.

1) ‘Prepaid
Standaard zullen accounts bij ons gebruikmaken van deze betaalmethode. Hierbij krijg je vanaf twee maanden voor de verlenging van je abonnementen meerdere e-mailberichten over de aankomende verlenging. In deze berichten is een betaallink opgenomen, waarmee je de betalingen kunt voldoen. Het saldo wat je hiermee aanvult op je account wordt dan gebruikt voor de komende verlengingen. Mislukt dit? Dan zijn wij genoodzaakt om de abonnementen welke niet verlengd zijn op te zeggen. Als de abonnementen opnieuw geactiveerd dienen te worden, dan worden er extra kosten gerekend, naast de reguliere verlengkosten. Voor domeinnamen betreffen dit de quarantainekosten, welke verschillen per extensie. Voor een hostingpakket zal dit 35 euro, exclusief BTW zijn.

Als je gebruikmaakt van dit prepaidsysteem, dan heb je op het E-synergy Control panel de optie ‘Geld storten’ tot je beschikking. Hiermee kun je te allen tijde geld storten voor je account en bestellingen met dit saldo laten verrekenen.

2) ‘Op rekening
Hierbij ontvang je van ons de factuur voor je verlengde abonnementen. De betaling van deze factuur dien je handmatig aan ons over te maken onder vermelding van je klant- en factuur-nummer. Je zult herinneringen van ons ontvangen als wij geen betaling van je ontvangen. Na de tweede herinnering gaan wij over tot blokkade van de desbetreffende abonnementen. Als er geen betaling volgt zal de factuur uit handen worden gegeven aan ons incassobureau.

3) ‘Automatische incasso’
De verlengkosten van je abonnementen zullen hierbij automatisch geïncasseerd worden door ons. Mislukt dit? Dan ontvang je herinneringen van ons en dien je de kosten zelf over te maken onder vermelding van je klant- en factuurnummer. Na de tweede herinnering gaan wij over tot blokkade van de desbetreffende abonnementen. Als er geen betaling volgt zal de factuur uit handen worden gegeven aan ons incassobureau.

Hoe kan ik een abonnement opheffen?2017-12-07T12:22:16+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je jouw abonnementen opzeggen. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende abonnement aan. Bij de regel ‘Status‘ klik je op ‘wijzig‘. Hier kun je aangeven dat het abonnement opgeheven mag worden. In het geval van een domeinnaam kun je ook aangeven dat (eventuele) bijbehorende producten opgeheven mogen worden. Vervolgens sla je dit op en herhaal je dit voor alle abonnementen die je op wenst te zeggen. De abonnementen zullen per einde contract opgeheven worden.

Als je abonnementen in de verlengperiode zitten is het niet mogelijk deze op te heffen. De optie om de status aan te passen zal daarom dan ook niet aanwezig zijn.

Hoe kan ik mijn abonnementen overdragen aan een andere klant van jullie?2017-12-07T12:23:38+02:00

Je kunt een of meerdere domeinen verhuizen naar het account van een andere klant door de pushprocedure te gebruiken.

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kan de nieuwe eigenaar zijn pushcode terugvinden. Deze code staat bij de optie ‘Je gegevens bekijken/wijzigen‘. De pushcode geeft hij aan je door. Als de nieuwe eigenaar nog geen klantenaccount heeft is deze door de nieuwe eigenaar zelf aan te maken via https://customer.hostingdiscounter.nl/signup.aspx.

Je logt op je eigen account van het E-synergy control panel in. Daar klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ de desbetreffende domeinnaam aan. Vervolgens kies je voor de optie ‘Pushen naar andere klant‘. Met deze optie kun je de domeinnaam overdragen aan de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar zal bericht krijgen over deze overdracht, zodat deze geaccepteerd kan worden.

Het is mogelijk om de abonnementen van de domeinnaam (zoals een hostingpakket) tegelijkertijd over te dragen. Dit kun je aangeven als je de domeinnaam overdraagt aan de nieuwe eigenaar. Wil je deze abonnementen niet overdragen of worden deze niet geaccepteerd door de nieuwe eigenaar? Dan worden deze abonnementen gedeactiveerd.

De contractdata van de abonnementen blijven onaangepast, als je deze overdraagt naar een andere klant.

Ik ben mijn logingegevens kwijt. Kunnen jullie deze opnieuw sturen?2017-12-07T17:00:16+02:00

Via de optie ‘Problemen met inloggen?’ op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je jouw logingegevens opnieuw laten verzenden per e-mail. Mocht je hierbij problemen ondervinden, dan kun je contact opnemen met ons via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl). Als je geen gebruik meer maakt van het bij ons bekende e-mailadres, is het aan te raden om ons een e-mail toe te sturen met een scan of kopie van je legitimatiebewijs.

Is het mogelijk om een overzicht op te vragen van al mijn abonnementen?2017-12-07T12:24:58+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je jouw abonnementen inzien. Zodra je ingelogd bent klik je de optie ‘Abonnementen‘ aan. Deze geeft je toegang tot al je abonnementen. Tevens heb je de mogelijkheid om een overzicht in Excel-formaat te downloaden.

Kan ik de gebruikersnaam en/of wachtwoord van het E-synergy control panel aanpassen?2017-12-07T12:25:38+02:00

Het wachtwoord van het E-synergy control panel is door jou zelf aan te passen. Zodra je ingelogd bent klik je de optie ‘Wachtwoord wijzigen‘ aan. De gebruikersnaam is niet door je zelf aan te passen, maar deze kunnen wij op verzoek voor je aanpassen. Hiervoor kun je een e-mail verzenden aan onze supportafdeling (support@hostingdiscounter.nl) vanaf het bij ons bekende e-mailadres. Hierbij zien wij graag de gewenste gebruikersnaam tegemoet.

Kan ik mij aanmelden als klant, zonder dat ik een bestellling moet plaatsen?2017-12-07T12:26:05+02:00

Het is mogelijk om een klantenaccount aan te maken zonder iets te bestellen. Hiervoor kun je https://customer.hostingdiscounter.nl/signup.aspx bezoeken.

Naar welk e-mailadres sturen jullie mij informatie?2017-12-07T12:27:10+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je het bij ons bekende e-mailadres terugvinden. Zodra je ingelogd bent klik je de optie Je gegevens bekijken/wijzigen aan, waar je onder meer dit e-mailadres kunt vinden. Het is mogelijk om een alternatief (administratief) e-mailadres in te stellen. Deze zal gebruikt worden om je op de hoogte te stellen van verlengingen en facturen. Beide e-mailadressen kunnen gebruikt worden om inloggegevens op te vragen.

Wat is een support-ticket?2017-12-07T12:27:44+02:00

Als je ons een e-mail stuurt, wordt dit een zogenaamd ‘ticket’ in ons systeem. Alle antwoorden van ons, jou of derden komen in datzelfde ticket terecht. Ook kunnen wij hier notities voor andere afdelingen aan toevoegen.

Een ticket krijgt automatisch een uniek ticket-ID in de vorm van 3 letters, een koppelstreepje, 3 getallen, wederom een koppelstreepje en 4 getallen (bijvoorbeeld ABC-123-4567). Deze vind je meestal in het onderwerp van de e-mail. Aan de hand van een dergelijk ID kunnen wij de correspondentie terugvinden.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen?2017-12-07T12:28:29+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je jouw persoonlijke gegevens aanpassen. Zodra je ingelogd bent klik je de optie ‘Je gegevens bekijken/wijzigen’ aan. Vrijwel alle bij ons bekende gegevens zijn hier aan te passen. Gegevens die je niet aan kunt passen, zoals een bedrijfsnaam, BTW- of KvK-nummer, kun je door ons aan laten passen. Stuur hiervoor een e-mail naar support@hostingdiscounter.nl vanaf het bij ons bekende e-mailadres.

Is het mogelijk om meerdere personen toegang te verlenen tot het E-synergy control panel?2017-12-07T12:28:54+02:00

Het is mogelijk om meerdere personen toegang te verlenen tot het E-synergy control panel. Hiervoor kun je een e-mail verzenden aan onze supportafdeling (support@hostingdiscounter.nl) vanaf het bij ons bekende e-mailadres. Hierbij zien wij graag de voor- en achternaam van de nieuwe gebruiker en de gewenste gebruikersnaam tegemoet. Het wachtwoord zal door ons gegenereerd worden en is eventueel later door jou zelf aan te passen via het E-synergy control panel.

De installatie van mijn CMS-pakket start telkens opnieuw op. Wat gaat er mis?2017-12-11T11:32:15+02:00

Deze problemen treden vaak op als de PHP-instelling ‘Safe_Mode’ nog aanstaat voor je hostingpakket. Je kunt contact opnemen met onze support-afdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl) om dit te verhelpen.

Hoe installeer ik Drupal?2017-12-11T11:40:08+02:00

STAP 1
Download de laatste versie van Drupal van de Drupal website (http://www.drupal.org) en pak het bestand uit op een plek die je makkelijk kunt benaderen. Zet vervolgens een FTP-verbinding met de server op. Meer informatie over hoe je een FTP-verbinding kunt maken vind je via ‘Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?’. Plaats vervolgens de uitgepakte bestanden in de map ‘www’ of een gewenste submap. Je kunt hierna de FTP-verbinding weer sluiten.

STAP 2
Ga vervolgens via een internetbrowser naar je website of het subdomein waarop je Drupal hebt geplaatst. Hier komt nu de installatie van Drupal tevoorschijn. Op de eerste pagina zal drupal een check doen en vragen of er een standaard of minimale installatie moet plaats vinden. Je kunt hier voor de standaard installatie kiezen. In het hierop volgende scherm selecteer je de gewenste taal en klik je op ‘volgende’:.

STAP 3
Bij de database setup dien je de volgende gegevens te gebruiken:
Database type: MySQLi (aanbevolen) of MySQL
Databasenaam: De database naam, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database gebruiker: De databasegebruiker, die terug kunt vinden op je Control Panel
Database wachtwoord: Het wachtwoord, die je in kunt stellen op je Control Panel
Database adres/host: Het serveradres, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Table prefix: deze optie is optioneel wanneer je meerdere CMS pakketten wenst te installeren op 1 database.

STAP 4
In deze stap vul je de site naam in en maak je een administrator account aan.

Zodra je alle gegevens hebt ingevuld kun je op ‘opslaan’ klikken, de installatie is hierna afgerond.

Hoe installeer ik een CMS-pakket bij jullie?2017-12-11T11:45:27+02:00

Je kunt een CMS-pakket bij ons installeren door allereerst dit pakket te downloaden van de website van het pakket zelf. De inhoud van het gedownloade bestand pak je uit. Deze inhoud plaats je in de map ‘www’ op de zogenaamde ‘FTP-omgeving’. Door je website te bezoeken kun je de installatie van dit pakket afronden. Hierbij worden meestal de databasegegevens gevraagd. Deze gegevens kun je terugvinden en/of instellen via het E-synergy control panel.

Hoe installeer ik Joomla?2018-12-18T15:54:50+02:00

STAP 1
Download de laatste versie van Joomla van de Joomla website (http://www.joomla.org) en pak het bestand uit op een plek die je makkelijk kunt benaderen. Zet vervolgens een FTP-verbinding met de server op. Meer informatie over hoe je een FTP-verbinding kunt maken vind je via ‘Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?’. Plaats vervolgens de uitgepakte bestanden in de map ‘www’ of een gewenste submap. Je kunt hierna de FTP-verbinding weer sluiten.

STAP 2
Ga vervolgens via een internetbrowser naar je website of het subdomein waarop jeJoomla hebt geplaatst. Hier komt nu de installatie van Joomla tevoorschijn. In de eerste pagina zal Joomla de keuze geven om een taal te selecteren. Selecteer de gewenste taal en klik op ‘volgende’. Vervolgens zal Joomla een ‘pre-installatie controle uitvoeren’, je kunt hier op ‘volgende’ klikken. In stap 3 zullen de algemeene voorwaarden getoond worden, accepteer deze en klik vervolgens op ‘volgende’.

Wanneer Joomla een foutmelding geeft over de magic quotes kun je deze fout verhelpen door een .htaccess bestand aan te maken in de map www met de volgende inhoud:
php_flag magic_quotes_gpc Off

Deze regel zorgt ervoor dat de magic_quotes uitgeschakeld worden. In de toekomst zullen wij voor een geautomatiseerde oplossing in je klantenaccount proberen te zorgen.

STAP 3
Bij de database setup dien je de volgende gegevens te gebruiken:
Database type: MySQLi (aanbevolen) of MySQL
Databasenaam: De database naam, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database gebruiker: De databasegebruiker, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database wachtwoord: Het wachtwoord, die je in kunt stellen op je Control Panel
Database adres/host: Het serveradres, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Table prefix: deze optie is optioneel wanneer je meerdere CMS pakketten wenst te installeren op 1 database.

Bij ‘Hoe kan ik een database en een databasegebruiker aanmaken?’ vind je meer informatie over het aanmaken van de database.

Zodra je deze gegevens hebt ingevuld klik je op ‘volgende’.

STAP 4
De stap van de FTP configuratie kun je normaal gesproken overslaan. Als je hier gebruik van wilt maken, dan kun je de gevraagde velden invullen.

STAP 5
In deze stap vul je de site naam in en maak je een administrator account aan.

Na het invullen van deze gegevens klik je op ‘volgende’. Je kunt vervolgens de installatie afronden.

Hoe installeer ik Magento?2017-12-11T11:51:32+02:00

STAP 1
Download de laatste versie van Magento van de Magento website (http://www.magentocommerce.com) en pak het bestand uit op een plek die je makkelijk kunt benaderen. Zet vervolgens een FTP-verbinding met de server op. Meer informatie over hoe je een FTP-verbinding kunt maken vind je via ‘Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?’. Plaats vervolgens de uitgepakte bestanden in de map ‘www’ of een gewenste submap. Je kunt hierna de FTP-verbinding weer sluiten.

STAP 2
Ga vervolgens via een internetbrowser naar je website of het subdomein waarop je Magento hebt geplaatst. Hier komt nu de installatie van Magento tevoorschijn. In de eerste pagina zal Magento de algemene voorwaarden laten zien. Accepteer deze en klik vervolgens op ‘volgende’. Je kunt vervolgens de Locatie en tijdzone selecteren. Zodra je dit gedaan hebt klik je op ‘volgende’.

STAP 3
Bij de database setup dien je de volgende gegevens te gebruiken:
Database type: MySQL
Databasenaam: De database naam, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database gebruiker: De databasegebruiker, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database wachtwoord: Het wachtwoord, die je in kunt stellen op je Control Panel
Database adres/host: Het serveradres, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Table prefix: deze optie is optioneel wanneer je meerdere CMS pakketten wenst te installeren op 1 database.

Je vult vervolgens de sitenaam in. Het admin path kun je laten staan zoals deze standaard is ingevuld door Magento.

Bij ‘Hoe kan ik een database en een databasegebruiker aanmaken?’ vind je meer informatie over het aanmaken van de database.

Zodra je deze gegevens hebt ingevuld klik je op ‘volgende’. De installatie zal dan gestart worden.

STAP 4
In deze stap vul je de site naam in en maak je een administrator account aan.

Zodra je alle gegevens heeft ingevuld kun je op ‘opslaan’ klikken. De installatie is hierna afgerond.

Hoe installeer ik OScommerce?2017-12-07T17:22:24+02:00

STAP 1
Download de laatste versie van Oscommerce van de Oscommerce website (http://www.oscommerce.com) en pak het bestand uit op een plek die je makkelijk kunt benaderen. Zet vervolgens een FTP-verbinding met de server op. Meer informatie over hoe je een FTP-verbinding kunt maken vind je via ‘Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?’. Plaats vervolgens de uitgepakte bestanden in de map www of een gewenste submap. Je kunt hierna de FTP-verbinding weer sluiten.

STAP 2
Ga vervolgens via een internetbrowser naar je website of het subdomein waarop je Oscommerce heeft geplaatst. Hier komt nu de installatie van Oscommerce tevoorschijn. In de eerste pagina zal Oscommerce een controle uitvoeren. Als deze gereed is klik je op ‘nieuwe installatie’.

STAP 3
Bij de database setup dien je de volgende gegevens te gebruiken:
Database type: MySQL
Databasenaam: De database naam, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database gebruiker: De databasegebruiker, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database wachtwoord: Het wachtwoord, die je in kunt stellen op je Control Panel
Database adres/host: Het serveradres, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Table prefix: deze optie is optioneel wanneer je meerdere CMS pakketten wenst te installeren op 1 database.

Bij ‘Hoe kan ik een database en een databasegebruiker aanmaken? vind je meer informatie over het aanmaken van de database.

Zodra je deze gegevens hebt ingevuld klik je op ‘volgende’.

STAP 4
In deze stap vul je de site naam in en maak je een administrator account aan.

Zodra je alle gegevens hebt ingevuld kun je op ‘opslaan’ klikken, de installatie is hierna afgerond.

Hoe installeer ik PivotX?2017-12-07T17:25:52+02:00

STAP 1
Download de laatste versie van PivotX van de PivotX website (http://www.pivotx.net) en pak het bestand uit op een plek die je makkelijk kunt benaderen. Zet vervolgens een FTP-verbinding met de server op. Meer informatie over hoe je een FTP-verbinding kunt maken vind je via ‘Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?’. Plaats vervolgens de uitgepakte bestanden in de map www of een gewenste submap. Je kunt hierna de FTP-verbinding weer sluiten.

STAP 2
Ga vervolgens via een internetbrowser naar je website of het subdomein waarop je PivotX hebt geplaatst. Hier komt nu de installatie van PivotX tevoorschijn. In de eerste pagina kun je een formulier invullen, waarbij je een nieuwe gebruiker aanmaakt. Dit formulier vul je in en vervolgens klik je op ‘Continue’.

STAP 3
Bij de database setup dien je de volgende gegevens te gebruiken:
Databasetype: MySQL
Databasenaam: De database naam, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database gebruiker: De databasegebruiker, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database wachtwoord: Het wachtwoord, die je in kunt stellen op je Control Panel
Database adres/host: Het serveradres, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Table prefix: deze optie is optioneel wanneer je meerdere CMS pakketten wenst te installeren op 1 database.

Bij ‘Hoe kan ik een database en een databasegebruiker aanmaken?’ vind je meer informatie over het aanmaken van de database.

Na het invullen van deze gegevens klik je op ‘Continue’, de installatie is hierna afgerond.

Hoe installeer ik WordPress?2017-12-07T17:28:28+02:00

STAP 1
Download de laatste versie van WordPress van de WordPress website (http://www.wordpress.org) en pak het bestand uit op een plek die je makkelijk kunt benaderen. Zet vervolgens een FTP-verbinding met de server op. Meer informatie over hoe je een FTP-verbinding kunt maken vind je via ‘Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?’. Plaats vervolgens de uitgepakte bestanden in de map www of een gewenste submap. Je kunt hierna de FTP-verbinding weer sluiten.

STAP 2
Ga vervolgens via een internetbrowser naar je website of het subdomein waarop je WordPress hebt geplaatst. Hier komt nu de installatie van WordPress tevoorschijn. In de eerste pagina zal WordPress aangeven dat er geen ‘wp-config’ bestand is. Je kunt op ‘create a configuration file’ klikken. WordPress zal nu de stappen van de installatie aangeven, je kunt hier op ‘Let’s go’ klikken.

STAP 3
Bij de database setup dien je de volgende gegevens te gebruiken:
Databasenaam: De database naam, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database gebruiker: De databasegebruiker, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Database wachtwoord: Het wachtwoord, die je in kunt stellen op je Control Panel
Database adres/host: Het serveradres, die je terug kunt vinden op je Control Panel
Table prefix: deze optie is optioneel wanneer je meerdere CMS pakketten wenst te installeren op 1 database.

Bij ‘Hoe kan ik een database en een databasegebruiker aanmaken?’ vind je meer informatie over het aanmaken van de database.

Na het invullen van deze gegevens klik je op volgende. Je kunt vervolgens de installatie starten.

STAP 4
In deze stap vul je de site naam in en maak je een administrator account aan.

Zodra je alle gegevens hebt ingevuld kun je op ‘opslaan’ klikken, de installatie is hierna afgerond.

Na het installeren van een CMS-pakket krijg ik een blanco pagina te zien. Hoe kan dit opgelost worden?2017-12-11T10:48:25+02:00

Het kan voorkomen dat een CMS-pakket niet werkt, nadat de installatie voltooid is. Je kunt allereerst controleren of het configuratiebestand aangemaakt is in de map van het CMS. Als deze niet aanwezig is, dan gaat er hoogstwaarschijnlijk iets mis bij het verwerken van de installatie. Je kunt deze installatie nogmaals doorlopen, maar als de problemen blijven optreden kun je de ‘Debug_Mode’ van PHP inschakelen. Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je deze optie terugvinden. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘PHP instellingen beheren‘ aan, waar je onder meer deze optie in kunt schakelen. Binnen een kwartier zal dit verwerkt zijn en kun je de foutmeldingen inzien, om na te gaan wat er misgaat.

Je kunt contact opnemen met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl), als de problemen aan blijven houden.

Ondersteunen jullie ook CMS-en zoals WordPress en Joomla?2017-12-11T10:48:51+02:00

Binnen je hostingpakket worden de meest gangbare CMS-pakketten (gratis) ondersteund. Denk hierbij aan Joomla, WordPress, Drupal, Magento, OSCommerce en Concrete5.

Waarom kan de installatiemap van Joomla niet verwijderd worden?2017-12-11T10:49:27+02:00

Als de installatiemap van Joomla niet door Joomla zelf verwijderd kan worden, dan heeft dit vaak te maken met een foutieve PHP instelling of foutieve rechten op je FTP-account. Deze problemen zijn door ons vaak te verhelpen en het is dan ook aan te raden om contact op te nemen met onze supportafdeling via +31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl.

Waarom moet ik twee keer inloggen bij mijn Joomla Administrator pagina?2017-12-11T10:50:45+02:00

Wij hebben uit noodzaak de administrator pagina van Joomla moeten beveiligen met een extra inlogscherm. Kwaadwillenden vallen deze pagina aan en proberen hierbij de inloggegevens te achterhalen. Door het extra inlogscherm worden de aanvallen beter tegengehouden.

Hoe installeer ik het ASP.NET CMS DotNetNuke2017-12-11T10:53:26+02:00

Op http://www.dnnsoftware.com/community/download kun je de laatste versie van DotNetNuke? downloaden. Let hierbij op dat je kiest voor het ‘Install package’ pakket. Dit pakket pak je na het downloaden uit op je computer.

Met een FTP-programma kun je vervolgens alle bestanden / mappen binnen de map ‘www’ op de server plaatsen. Let hierbij op dat het “web.config” bestand overschreven wordt met de versie van DotNetNuke?.

Hierna kun je via je internetbrowser je website bezoeken. Je kunt dan de installatie starten, waarbij onder meer de databasegegevens ingevuld dienen te worden. Het is hierbij belangrijk dat je bij ‘Database setut’ kiest voor  ‘Aangepast’ en bij ‘Beveiling’ kiest voor ‘Door gebruiker gespecificeerd’. Verder kun je de volgende gegevens gebruiken:

Databasetype: Microsoft SQL Server
Server: de MSSQL databaseserver uit je hostingpakket
Database name: de naam van de aangemaakte database
Login: de aangemaakte database gebruiker
Password: het wachtwoord van de database gebruiker

Deze gegevens kun je eventueel ook beheren via het E-synergy control panel.

Hierna kan de installatie afgerond worden, waarna je gebruik kunt maken van je DotNetNuke? website.

Hoe installeer ik het ASP.NET CMS Kentico?2017-12-12T10:23:56+02:00

Via de website van Kentico op kentico.com kun je een account aanmaken. Eenmaal ingelogd op het klantenportaal kun je een nieuwe licentie voor de gewenste versie van Kentico en de desbetreffende website creëren. Hierna kun je Kentico downloaden.

Het installatiebestand kun je uitvoeren op je computer. Je kunt akkoord gaan met de voorwaarden van Kentico en kiezen voor ‘Advanced installation’. Bij ‘Installation type’ kies je voor ‘Prepare for installation on a remote server’ en vink je ‘.NET Framework 4.5’ aan.

Na het kiezen van de gewenste modules zal de installatie gestart worden. Na de installatie is het belangrijk dat je in het ‘web.config’ bestand de ‘machinekey’ bij het ‘system.web’ blok plaatst, als dit niet gedaan is. De regel hieronder kun je hiervoor gebruiken:

<machineKey

validationKey=”AutoGenerate?,IsolateApps?
decryptionKey=”AutoGenerate?,IsolateApps?

/>

Via Kentico kun je mogelijk gegenereerde waardes krijgen voor de twee keys.

Met een FTP-programma kun je de websitedata overzetten naar de webserver bij ons. Deze bestanden kunnen in de map ‘www’ geplaatst worden.

Zodra de overdracht geslaagd is kun je jouw website benaderen in je webbrowser. Kentico zal je dan vragen om de databasegegevens in te vullen. Hiervoor mag je de volgende gegevens gebruiken:

Databasetype: Microsoft SQL Server
Server: de MSSQL databaseserver uit je hostingpakket
Database name: de naam van de aangemaakte database
Login: de aangemaakte database gebruiker
Password: het wachtwoord van de database gebruiker

Deze gegevens kun je eventueel ook beheren via het E-synergy control panel.

Het is belangrijk dat de opties ‘Use existing database’, ‘Create Kentico database objects’ en ‘Change database collation’ gebruikt worden.

Na de installatie kun je inloggen op je Kentico administrator en hierbij de licentie invullen. Daarna kun je gebruikmaken van je Kentico website en deze opvullen.

Hoe installeer ik het ASP.NET CMS MojoPortal2017-12-11T11:00:07+02:00

Op https://github.com/joeaudette/mojoportal/releases/tag/v2.4.1.0 kun je de laatste versie van MojoPortal? downloaden. Let hierbij op dat je kiest voor het ‘MSSQL Deployment files’ pakket. Het bestand pak je na het downloaden uit op je computer.

Binnen de map ‘wwwroot’ vind je een bestand met de naam ‘user.config.sample’. Je past deze naam aan naar ‘user.config’. Vervolgens kun je de waardes van de ‘connection string’ aanpassen naar de juiste waardes van je database. Hiervoor mag je de volgende gegevens gebruiken:

Databasetype: Microsoft SQL Server
Server: de MSSQL databaseserver uit je hostingpakket
Database name: de naam van de aangemaakte database
Login: de aangemaakte database gebruiker
Password: het wachtwoord van de database gebruiker

Deze gegevens kun je eventueel ook beheren via het E-synergy control panel.

Met een FTP-programma kun je vervolgens alle bestanden/mappen van MojoPortal? uit de map ‘wwwroot’ binnen de map ‘www’ op de server plaatsen. Let hierbij op dat het ‘web.config’ bestand overschreven wordt met de versie van MojoPortal?.

Hierna kun je via je internetbrowser je website met “/Setup/Default?.aspx” achter het adres in de adresbalk bezoeken. Je kunt dan de installatie afronden en een gebruiker aanmaken, waarmee je in het administrator gedeelte in zal kunnen loggen.

Hoe installeer ik het ASP.NET CMS Sitefinity?2017-12-11T11:01:59+02:00

Via de website van Sitefinity op http://sitefinity.com kun je de meest recente versie van Sitefinity downloaden. Het bestand voer je vervolgens uit op je computer.

Tijdens de installatie kun je aangeven dat je het ‘Sitefinity CMS’ wilt installeren en kun je een locatie voor de installatie kiezen. Deze locatie is belangrijk voor het live plaatsen van de website. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je de installatie starten.

Zodra de installatie afgerond is wordt het CMS gestart in een webbrowser. Hier kun je de databasegegevens invullen. Hiervoor mag je de volgende gegevens gebruiken:

Databasetype: Microsoft SQL Server
Server: de MSSQL databaseserver uit je hostingpakket
Database name: de naam van de aangemaakte database
Login: de aangemaakte database gebruiker
Password: het wachtwoord van de database gebruiker

Deze gegevens kun je eventueel ook beheren via het E-synergy control panel.

Nadat de verbinding met de database gemaakt is kun je een eigen account aanmaken. Zodra dit gedaan is krijg je de mogelijkheid om op de lokale Sitefinity website je website te beheren en naar wens in te vullen.

Zodra de website gereed is kun je deze online plaatsen via een FTP-programma. Hiervoor plaats je de bestanden uit de projectmap in de installatiemap in je FTP-omgeving.

Hoe installeer ik het ASP.NET CMS Umbraco?2017-12-11T11:04:33+02:00

Bij het installeren van Umbraco zijn er geen problemen ondervonden. Het pakket kon simpelweg gedownload worden van de website, via FTP op de server geplaatst worden en verder geïnstalleerd worden via de webbrowser.

Installatie handleiding:
Via de ‘Download Umbraco’ knop op https://our.umbraco.org/download kun je de meest recente versie van Umbraco downloaden. Het bestand pak je na het downloaden uit op je computer.

Met een FTP-programma kun je vervolgens alle bestanden/mappen van Umbraco binnen de map ‘www’ op de server plaatsen. Let hierbij op dat het ‘web.config’ bestand overschreven wordt met de versie van Umbraco.

Na het overzetten van de bestanden kun je met je internetbrowser je website bezoeken. Deze zal je vragen om een account aan te maken, waarmee je in kunt loggen op het administrator gedeelte van de website. Deze gegevens mag je zelf verzinnen.

Nadat de inloggegevens ingevuld zijn kies je voor ‘Customize’, waarbij je de databasegegevens in kunt vullen. Hiervoor mag je de volgende gegevens gebruiken:

Databasetype: Microsoft SQL Server
Server: de MSSQL databaseserver uit je hostingpakket
Database name: de naam van de aangemaakte database
Login: de aangemaakte database gebruiker
Password: het wachtwoord van de database gebruiker

Deze gegevens kun je eventueel ook beheren via het E-synergy control panel.

De optie ‘Use integrated authentication’ mag je uitschakelen, waarna je kiest voor ‘Continue . Je kunt er dan voor kiezen om een basiswebsite te laten installeren of te starten met een kale Umbraco installatie.

Hierna zal Umbraco zijn installatie afronden, waarna je doorgestuurd wordt naar de inlogpagina van het administrator gedeelte. Hier kun je inloggen met je aangemaakte inloggegevens en gebruik gaan maken van je Umbraco website.

Hoe kan ik een database en een databasegebruiker aanmaken?2017-12-11T11:25:42+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je een database aanmaken. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ de desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘Databases beheren‘ aan. Via de knop ‘Database toevoegen kun je een nieuwe database toevoegen. Je kunt een eigen naam geven aan de database of de automatisch ingevulde naam laten staan. Met de knop ‘Database aanmaken zal deze database aangemaakt worden.

Nadat de database is aangemaakt kun je een databasegebruiker aanmaken. Je klikt daarvoor de knop ‘Gebruiker toevoegen‘ aan. Je hebt de mogelijkheid om een gebruikersnaam in te voeren of de automatisch ingevulde gebruikersnaam te laten staan. Ook dien je een wachtwoord aan te maken. Deze kun je laten genereren door ons systeem of kun je zelf invullen. Bij de optie ‘toegestane hosts‘ kun je jouw IP-adres invullen. Dit is echter alleen nodig als je gebruik maakt van een extern programma om de database te beheren. Je kunt de gebruiker aanmaken door de knop ‘Gebruiker aanmaken‘ aan te klikken.

Als de database en de gebruiker beiden aangemaakt zijn, dien je de gebruiker de juiste rechten te geven op deze database. Je kunt daarvoor de knop ‘Rechten toevoegen‘ aanklikken. Je klikt allereerst de desbetreffende gebruiker aan. Vervolgens klik je de gewenste database aan. Je kunt de gebruiker leesrechten, schrijfrechten of lees- en schrijf-rechten geven op de database. Daarna klik je de knop ‘Rechten toepassen‘ aan en heb je de gebruiker gekoppeld aan de database.

Hoe kan ik verbinding maken met mijn database vanuit mijn script?2017-12-11T11:26:41+02:00

Als je een database en een databasegebruiker aangemaakt hebt, dan kun je deze gegevens gebruiken om vanaf je website verbinding te maken met deze database. Bij veel websitepakketten is dit standaard inbegrepen in de installatie, maar als je zelf je website bouwt dien je dit zelf in te bouwen. Je kunt dit doen door van de PHP functie mysql_connect(); gebruik te maken.

Een voorbeeld hiervan vind je hieronder:

<?php
$server = 'databaseserver';
$user = 'uwgebruikersnaam';
$password = 'uwwachtwoord';
mysql_connect( $server, $user, $pass );
?>

Let er goed op dat je gebruik maakt van de goede databaseserver (of databasehost) en niet met de standaard ‘localhost’. Dit wordt vaak als voorbeeld gegeven, maar wordt niet door ons gebruikt. Onze databasesystemen zijn namelijk externe systemen.

Is het mogelijk om verbinding te maken met mijn database vanaf een externe machine?2017-12-12T10:26:51+02:00

Het is mogelijk om verbinding te maken met je database vanaf een externe machine. Hierbij kun je denken aan je eigen computer, waarop je een beheerprogramma voor je database hebt geïnstalleerd. Ook kun je denken aan een andere website die je verbinding laat maken met deze database. Hiervoor heb je wel het IP-adres nodig van deze (externe) locatie.

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je het IP-adres, die je  toe wenst te voegen, toevoegen aan je databasegebruiker. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘Databases beheren‘ aan. Je kunt daar de databasegebruiker wijzigen. Bij ‘Toegestane hosts‘ kun je het gewenste IP-adres invullen.

Vanwege veiligheidsredenen kunnen er maximaal 10 IP-adressen toegevoegd worden.

Kan ik één of meerdere databases aanmaken en deze beheren?2017-12-11T11:29:59+02:00

Wanneer je een hostingpakket bij ons afneemt met een MySQL-account, kun je tenminste één database aanmaken.

Elk hostingpakket heeft eigen limieten op de hoeveelheid databases die je aan kunt maken. Als je meer databases aan wilt maken dan je limiet toestaat, kun je een extra MySQL-account afnemen bij ons. Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je deze accounts bestellen. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens kun je bij de optie ‘Voeg extra producten toe‘ een extra MySQL-account bestellen.

Wanneer krijg ik de gegevens van mijn database?2017-12-11T11:30:27+02:00

Zodra je bestelling gereed en klaar voor gebruik is, kun je de database en de bijbehorende gegevens aanmaken via het E-synergy control panel.

Is het mogelijk om nameservers of DNS-records in te voeren, voordat ik een domein verhuis of registreer?2017-12-12T09:42:16+02:00

Ja, dat is mogelijk. Om de nameservers of DNS-records op voorhand in te stellen, dien je tijdens de bestelling van de domeinnaam deze domeinnaam te configureren bij de stap ‘Configureer domeinnaam‘. De instellingen die je vervolgens invoert (nameservers of DNS-records) zullen dan door ons systeem ingesteld worden. Dit wordt pas actief nadat de registratie of verhuizing voltooid is.

Kan ik de DNS-records van mijn domein aanpassen?2017-12-12T09:43:01+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je de DNS-records aanpassen van je domeinnaam. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ de desbetreffende domeinnaam aan. Vervolgens klik je de optie ‘Wijzig DNS instellingen‘ aan. Met deze optie kun je de huidige DNS-records inzien en deze aanpassen naar eigen wens.

Het is aan te raden om deze instellingen niet zomaar aan te passen. Foutieve instellingen kunnen namelijk voor problemen zorgen bij het benaderen van je website of de bereikbaarheid van je e-mailaccounts.

De DNS-records zijn niet aan te passen als andere nameservers ingesteld zijn. De optie ‘Wijzig DNS instellingen‘ is dan niet aanwezig.

Mijn domeinnaam is via een andere provider geregistreerd. Kan ik deze gebruik laten maken van jullie nameservers?2017-12-12T10:27:58+02:00

Het is bij ons mogelijk om een hostingpakket af te nemen, terwijl de domeinnaam ergens anders geregistreerd is. Wanneer je bij ons een hostingpakket hebt, kun je gebruik maken van onze nameservers. De correcte instellingen kun je dan terugvinden via het controlpanel.

Waarom kan ik geen CNAME aanmaken voor het hoofddomein?2017-11-10T15:46:41+02:00

Het hoofddomein mag enkel naar een A- of AAAA-record verwijzen. Daarom mag deze ook bij ons niet naar een CNAME-record verwijzen.

Waarom kan ik mijn MX-record niet verwijzen naar een IP-adres?2017-12-12T09:44:40+02:00

Een MX-record mag alleen verwijzen naar een CNAME-record. Het is daarom ook bij ons niet mogelijk om deze naar een IP-adres (A- of AAAA-record) te laten verwijzen. Je kunt uiteraard wel een A- of AAAA-record instellen op een subdomein en het MX-record naar dit subdomein laten verwijzen door middel van een CNAME-record.

Wat is een AAAA-record?2017-12-12T09:45:15+02:00

Met een AAAA of IPv6 Address record kun je een domeinnaam verwijzen naar een IPv6 adres.

Wij hanteren altijd twee standaard AAAA-records, namelijk een voor het domein zelf en een voor *.domeinnaam. Hierdoor wordt de domeinnaam zelf, zonder toevoegingen, doorverwezen naar het juiste adres. Het record voor *.domeinnaam zorgt ervoor dat alles wat voor de domeinnaam komt en niet gedefinieerd is ook naar het juiste adres verwijst.

Hierdoor zal bijvoorbeeld voorbeeld.jedomein.ext correct verwijzen naar het juiste systeem. Pas als je een nieuw record aanmaakt en voorbeeld.jedomein.ext bewust naar een ander adres laat verwijzen zal dit veranderen.

Wat is een A-record?2017-12-12T10:28:41+02:00

Met een A of IPv4 Address record kun je een domeinnaam verwijzen naar een IPv4 adres.

Wij hanteren altijd twee standaard A-records, namelijk een voor het domein zelf en een voor *.domeinnaam. Hierdoor wordt de domeinnaam zelf, zonder toevoegingen, doorverwezen naar het juiste adres. Het record voor *.domeinnaam zorgt ervoor dat alles wat voor de domeinnaam komt en niet gedefinieerd is ook naar het juiste adres verwijst.

Hierdoor zal bijvoorbeeld voorbeeld.jedomein.ext correct verwijzen naar het juiste systeem. Pas als je een nieuw record aanmaakt en voorbeeld.jedomein.ext bewust naar een ander adres laat verwijzen zal dit veranderen.

Wat is een CNAME record?2017-12-12T10:29:25+02:00

Met een CNAME of Canonical NAME record kun je een alias maken. Als je domeinnaam bijvoorbeeld verwijst naar het IP-adres 1.2.3.4 en je wilt voorbeeld.jedomein.ext ook naar dit adres laten verwijzen,dan kun je hiervoor een CNAME record aanmaken. De hostname van het record kun je gebruiken om aan te duiden om welk subdomein dit gaat. Hier vul je bijvoorbeeld ‘voorbeeld’ in. De waarde van het record zal dan het adres zijn waar deze naar dient te verwijzen, bijvoorbeeld ‘jedomein.ext’, waarbij u ‘jedomein.ext’ vervangt door je daadwerkelijke domeinnaam.

Dit heeft het voordeel dat als het IP-adres verandert, dit maar op 1 plaats aangepast hoeft te worden.

Een CNAME mag alleen op een subdomein ingesteld worden. Het is dus niet toegestaan om jedomein.ext te verwijzen via een CNAME record.

Wat is een IPv4- of IPv6-adres?2017-12-12T10:30:16+02:00

Een IP-adres is, gemakkelijk gezegd, vergelijkbaar met een telefoonnummer. Het is een unieke getallenreeks die toegekend is aan een apparaat, zodat dit apparaat herkend kan worden op op het internet.

Er zijn meerdere type IP-adressen. Sommige adressen zijn alleen bedoeld om te gebruiken in een lokaal netwerk en andere zijn alleen voor testdoeleinden beschikbaar. De adressen waar je het meeste mee te maken hebt als je bezig bent met domeinnaamregistraties en hosting zijn de publieke IP-adressen. Deze adressen zijn ervoor bedoeld om een bepaald systeem of een reeks aan systemen te herkennen op het internet.

Je eigen IP-adres zal waarschijnlijk soms aangepast worden. Deze kun je terugvinden op http://www.watismijnip.nl of http://www.ip.nu . Onze systemen hebben een vast IP-adres, zodat er geen problemen ontstaan met het verwijzen naar deze systemen. Deze IP-adressen worden door ons beheerd en ingesteld en zul je zelf meestal niet nodig hebben.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een nieuwe variant IP-adressen, namelijk de IPv6 adressen. Vanwege de komst van veel nieuwe internetapparatuur (bijvoorbeeld smartphones en tablets) raken de oude IPv4 adressen op. Met IPv6 is er een veel hoger limiet aan beschikbare adressen. Men is bezig om dit in gebruik te nemen. Wij zelf maken al gebruik van IPv6 adressen voor onze systemen.

Wat is een MX record?2017-12-12T09:48:42+02:00

Met een MX of Mail Exchange record kun je een domeinnaam verwijzen naar mailsysteem. Een MX record zorgt voor de correcte afhandeling van de aflevering van inkomende e-mails.

Over het algemeen worden er twee of meerdere MX records ingevuld. Deze worden aangeduid met prioriteiten, waarbij de hoofdserver het laagste getal (bijvoorbeeld 100) heeft. Mocht er iets misgaan bij het afleveren van de e-mail op deze server, dan zal er geprobeerd worden om de mail af te leveren op de tweede server, die aangeduid is met een hoger getal (bijvoorbeeld 200).

Wat is een SRV record?2017-12-12T10:31:15+02:00

Met een SRV of Service Record is het mogelijk om een bepaald protocol te definiëren in je DNS records. Hierdoor hoeft men niet voor elk protocol een nieuw type record aan te maken (zoals bijvoorbeeld een MX record), maar kan er van dit type record gebruik gemaakt worden.

De volgende gegevens kunnen in een SRV record opgeslagen worden:

 • Service: de naam waarvan je gebruik wilt maken. Dit komt voor je domeinnaam te staan. Bijvoorbeeld: ‘srv’ voor ‘srv.jedomein.ext’.
 • Protocol: hierbij geef je aan welk protocol er gebruikt moet worden. Bijvoorbeeld: TCP of UDP.
 • Naam: de domeinnaam waarop je dit record instelt. Bijvoorbeeld: ‘jedomein.ext’.
 • TTL: de time_to_live van het record. Meestal dient dit ingesteld te worden op 3600 (1 uur).
 • Class: dit is altijd ‘IN’.
 • Prioriteit: hierbij kun je aangeven welke prioriteit dit record heeft in verhouding met andere records voor hetzelfde protocol. Hoe lager het getal, hoe eerder een record aangesproken zal worden.
 • Weight: als je dezelfde prioriteit aan meerdere records toekent, dan kun je met deze optie alsnog een verschil maken in de volgorde van deze records.
 • Poort: de poort waaraan je de service/het protocol gaat koppelen.
 • Target/doel: de hostname van het doel van het record.

Deze gegevens worden vaak aangeleverd door de partij waarvoor je het record in wilt stellen.

Wat is een TXT record?2017-12-12T09:50:36+02:00

Met een TXT of Text record kun je specifieke informatie toevoegen aan je domeinnaam. Deze records worden vaak niet voor technische verwijzingen gebruikt, maar als een verificatiemiddel om gemakkelijk te controleren of je de eigenaar bent van een domeinnaam.

Een “@” als hostname invullen werkt niet in jullie systeem. Hoe los ik dit op?2017-12-12T09:51:27+02:00

Het ‘@’-teken wordt gebruikt om de domeinnaam zelf aan te duiden. Deze is niet verplicht en als alternatief kun je het veld ‘record’ leeg laten. Dit is effectief hetzelfde als dat je hier een ‘@’ invult.

Sommige providers verzoeken je om een ‘@’ in te vullen voor je domeinnaam bij het DNS-record. In ons systeem hoef je dit dan niet te doen.

Hoe kan ik andere nameservers instellen voor mijn domeinnaam?2017-12-07T13:35:27+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je de nameservers van je domeinnaam beheren. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ de desbetreffende domeinnaam aan. Vervolgens klik je de optie ‘Wijzig nameservers‘ aan. Je kunt eigen nameservers toevoegen via de optie ‘Voeg nieuwe nameserver toe‘. Als de juiste nameservers weergegeven worden in het overzicht klik je op ‘Opslaan en doorvoeren‘. Deze wijzigingen zullen binnen enkele uren tot maximaal 24 uur verwerkt zijn.

Als je eigen nameservers gebruikt, zal de mogelijkheid om DNS-instellingen te beheren bij ons komen te vervallen. De nameservers zijn namelijk verantwoordelijk voor de DNS-instellingen. Deze instellingen kunnen dus enkel beheerd worden bij de partij waarvan de nameservers zijn. Mocht je, voordat je de nameservers aanpast naar de onze, DNS-instellingen in willen stellen, dan kun je altijd contact met onze supportafdeling opnemen via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl).

Hoe kan ik de autorisatiecode van mijn domein opvragen?2017-12-07T13:36:08+02:00

De autorisatiecode van je domeinnaam kun je opvragen via het E-synergy control panel. Zie ‘Hoe verhuis ik een domeinnaam naar een andere provider?’ voor meer informatie hierover.

Hoe maak ik een subdomein aan, wanneer ik geen hostingpakket bij jullie afneem?2017-12-07T13:39:29+02:00

Als je geen hostingpakket bij ons afneemt, kun je via de DNS-instellingen van je domein alsnog een subdomein instellen. Dit is bijvoorbeeld handig als je thuis.uwdomein.ext door wilt laten verwijzen naar je eigen IP-adres. De DNS-instellingen van je domeinnaam kun je via het E-synergy control panel beheren.

Hoe registreer ik een nieuwe domeinnaam?2017-12-12T10:33:19+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je een nieuwe bestelling plaatsen. Zodra je ingelogd bent klik je de optie ‘Bestellen’ aan. Hiermee kun je controleren of het gewenste domein nog vrij is. Ben je nog geen klant bij ons? Dan kun je via de optie https://www.hostingdiscounter.nl de controle uitvoeren of het gewenste domein nog vrij is. Hierna kun je het bestelproces verder doorlopen, waarbij je onder meer het domein kunt configureren.

Hoe verander ik de houdergegevens van mijn domeinnaam?2017-12-07T13:37:50+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je de houdergegevens van je domeinnaam aanpassen. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ de desbetreffende domeinnaam aan. Vervolgens klik je de optie ‘Wijzig houdergegevens en/of contactpersonen‘ aan. Voor sommige extensies worden er kosten gemaakt als deze gegevens gewijzigd worden. Dit wordt aangegeven bij het wijzigen van deze gegevens.

Mocht je problemen ondervinden bij het aanpassen van deze gegevens, dan kun je onderstaande lijst ingevuld doorsturen per e-mail aan support@hostingdiscounter.nl . Deze e-mail dien je vanaf het bij ons bekende e-mailadres te verzenden. Wij zullen de problemen dan onderzoeken voor je.

Nieuwe domeinnaamhouder gegevens:
Voornaam:
Tussenvoegsel*:
Achternaam:
Bedrijfsnaam*:
Straatnaam:
Huisnummer:
Toevoeging*:
Postcode:
Plaatsnaam:
Land:
Landcode:
Telefoonnummer:
Faxnummer*:
E-mail adres:
Geslacht:

(Velden met een * zijn optioneel.)

Hoe verhuis ik een .co.uk domeinnaam naar jullie toe?2017-12-07T13:36:43+02:00

Voor het verhuizen van een .co.uk-domeinnaam gelden andere regels, dan bij een standaard domeinnaam. Voordat je de verhuizing start dien je namelijk bij je huidige provider de REGISTRY-TAG of IPS_TAG aan te passen naar KEY-SYSTEMS-DE. Hierna kun je de verhuizing starten via het E-synergy control panel.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar een andere provider?2017-12-12T10:47:16+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je aangeven dat een domeinnaam gaat verhuizen. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende abonnement aan. Bij de regel ‘Status‘ klik je op ‘wijzig‘. Vervolgens geef je aan dat de domeinnaam gaat verhuizen en dit sla je dit op.

Via de optie ‘Opvragen verhuistoken / Autorisatiecode‘ kun je de autorisatiecode laten verzenden, als deze beschikbaar is voor deze domeinnaam. Voor sommige domeinen dient de registry_tag/IPS_TAG aangepast te worden. Deze TAG kun je opvragen bij je nieuwe provider en via onze supportafdeling laten wijzigen. Hiervoor kun je een e-mail verzenden aan onze supportafdeling (support@hostingdiscounter.nl) vanaf het bij ons bekende e-mailadres. Hierbij zien wij graag de desbetreffende TAG en de domeinnaam tegemoet.

Als je een hostingpakket gekoppeld hebt aan de domeinnaam, zal deze opgeheven worden zodra de domeinnaam verhuisd is. Wil je zeker weten dat dit doorgevoerd wordt, dan kun je bij het wijzigen van de status van de domeinnaam aangeven dat de gekoppelde producten opgeheven mogen worden.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar jullie?2017-12-12T09:58:59+02:00

Als je al klant bent bij ons kun je via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl een nieuwe bestelling plaatsen. Zodra je ingelogd bent klik je de optie ‘Bestellen‘ aan.

Ben je nog geen klant bij ons? Dan kun je via de optie https://www.hostingdiscounter.nl de status van de domeinnaam controleren. Vervolgens kun je aangeven dat je de domeinnaam wilt verhuizen en de bestelling starten.

Hoe verhuis ik mijn domeinnaam, als ik deze al toegevoegd heb als ‘Extern geregistreerde domeinnaam’?2017-12-12T10:04:40+02:00

Je kunt hiervoor een verzoek per e-mail indienen bij onze supportafdeling via support@hostingdiscounter.nl. Hierbij dien je in ieder geval door te geven om welke domeinnaam het gaat, de autorisatiecode van deze domeinnaam en dat je akkoord bent met de kosten van de verhuizing of, als je een ‘Prepaid-account’ heeft, dat wij de kosten mogen verrekenen met je online saldo bij ons.

In de toekomst zullen wij het mogelijk maken om deze verhuizingen te starten via het control panel.

Ik heb mijn hosting elders ondergebracht. Kan ik mijn domeinnaam hier naar laten verwijzen?2017-12-12T10:05:14+02:00

Het is mogelijk om je domeinnaam te laten verwijzen naar een andere hostingprovider. Hiervoor worden meestal de nameservers of de DNS-records van de domeinnaam aangepast.

Is het mogelijk om een exotische domeinnaam aan te vragen?2017-12-12T10:05:43+02:00

Ja, dat is mogelijk. Om een domeinnaam aan te vragen, die niet via onze website te bestellen is, kun je contact opnemen met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl). Zij kunnen je informeren over de prijzen en de registratieprocedure van de gewenste domeinennaam.

Kan ik de bezoekers van mijn domein door laten sturen naar een ander adres?2017-12-12T10:06:42+02:00

Ja, dit is mogelijk. Je bezoekers kunnen doorgestuurd worden op adresniveau met behulp van een zogenaamde ‘WWW-pointer’. Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je deze WWW-pointer instellen. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ de desbetreffende domeinnaam aan. Vervolgens kies je voor de optie ‘Beheer WWW-pointer‘. Hier kun je een adres opgeven, waarnaar de bezoekers van je domeinnaam doorgestuurd zullen worden.

Als je domeinnaam nog geen WWW-pointer heeft, dan worden de DNS-records van het domein aangepast bij het instellen van de pointer. Hierdoor kan het enkele uren tot 24 uur maximaal duren, voordat de pointer naar behoren werkt.

De WWW-pointer zal niet functioneren als je geen gebruikmaakt van onze nameservers.

Onze WWW-pointers ondersteunen URL-cloaking. Meer informatie hierover vind je bij ‘Wat is URL-cloaking?’.

Kan ik de transferlock van mijn domeinnaam verwijderen?2017-12-12T10:07:26+02:00

Ja, dat is mogelijk via het control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl. Als je ingelogd bent kies je bij ‘Abonnementen’ voor je domeinnaam. Achter de regel status klik je ‘wijzig’ aan. Je kunt daar aangeven dat de domeinnaam gaat verhuizen. Zodra je dit opslaat weet ons systeem dat je jouw domeinnaam wilt verhuizen en zal daardoor de transferlock verwijderen.

Kan ik een domeinnaam wijzigen?2017-12-12T10:08:10+02:00

Omdat een domeinnaam een unieke naam is, die bij registratie vastgelegd word, is het niet mogelijk om de naam van een domein aan te passen. Tijdens de registratie dien je goed op te letten dat je geen type- of spelfouten maakt, want deze zijn niet terug te draaien als de domeinnaam eenmaal geregistreerd is. Als je een andere domeinnaam vast wilt leggen, dan kun je hiervoor een nieuwe registratie indienen.

Kan ik meerdere domeinnamen naar één hostingpakket verwijzen?2017-12-12T10:08:39+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je ervoor zorgen dat meerdere domeinnamen gaan verwijzen naar hetzelfde hostingpakket. Hiervoor heb je twee mogelijkheden.

1) ‘WWW-pointer’
Je kunt met een WWW-pointer bezoekers aan de domeinnaam door laten sturen naar een andere domeinnaam.

2) ‘Alias’
Je kunt een domeinnaam koppelen aan een hostingpakket van een ander domein, door een zogenaamde ‘alias’ in te stellen.

Kan ik meerdere domeinnamen tegelijk registreren of verhuizen?2017-12-12T10:09:07+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je meerdere domeinnamen tegelijk bestellen. Zodra je ingelogd bent klik je de optie ‘Direct bestellen‘ aan. Vervolgens kun je meerdere domeinnamen controleren met de optie ‘Controleer tegelijkertijd verschillende domeinnamen‘.

Kan ik mijn domeinnaam intern verhuizen naar een andere klant?2017-12-12T10:09:27+02:00

Ja, dit is mogelijk door het domein te pushen naar een andere klant. Zie ‘Hoe kan ik mijn abonnementen overdagen aan een andere klant van jullie?’ voor meer informatie hierover.

Kan ik mijn domeinnaam verhuizen als deze een transferlock heeft?2017-12-12T10:09:52+02:00

Het is niet mogelijk om een domeinnaam te verhuizen als deze een zogeheten ‘transferlock’ heeft. Een dergelijke status voorkomt juist dat een domeinnaam verhuisd kan worden. De lock kun je zelf verwijderen. Zie hiervoor ook ‘Kan ik de transferlock van mijn domeinnaam verwijderen?’.

Mijn domeinnaam staat in quarantaine, wat betekent dit?2017-12-12T10:10:31+02:00

Als je domeinnaam in quarantaine staat betekent dit dat deze is verwijderd. Voordat een domeinnaam volledig vrijgegeven wordt, komt deze meestal in een quarantaineperiode. Hierdoor heeft de laatste eigenaar van de domeinnaam de mogelijkheid om deze verwijdering ongedaan te maken. Als je het domein uit quarantaine wilt laten halen door ons, kun je het beste contact opnemen met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl). Zij kunnen je meer informatie geven over de juiste procedure en de kosten van het uit quarantaine halen van de domeinnaam.

Alleen de eigenaar van de domeinnaam is gemachtigd om het domein uit quarantaine te laten halen. Hierdoor hebben wij naast het verzoek om de domeinnaam uit quarantaine te halen ook een scan/kopie van het legitimatiebewijs van de eigenaar nodig. Als de domeinnaam op naam van een bedrijf geregistreerd staat, hebben wij ook een uittreksel van de Kamer van Koophandel nodig.

Wat is een domeinnaam?2017-12-12T10:10:57+02:00

Een domeinnaam is een uniek adres waarmee je gevonden kunt worden op het internet.

Wat is een subdomein?2017-12-12T10:11:31+02:00

Een subdomein of subdomain is een domein onder je bestaande domeinnaam. Als je bijvoorbeeld het domein jedomein.ext heeft, kun je subdomeinen aanmaken als help of info. De URL van deze subdomeinen zullen dan http://help.jedomein.ext of http://info.jedomein.ext zijn.

Wat is URL-cloaking?2017-12-12T10:12:02+02:00

URL-cloaking kan ingeschakeld worden als je een WWW-pointer (redirect) instelt op je domeinnaam. Bezoekers op deze domeinnaam worden doorgestuurd naar een ander adres via de WWW-pointer. Normaliter zal het adres in de adresbalk verspringen naar het nieuwe adres. Door URL-cloaking verandert dit adres niet.

Als je URL-cloaking inschakelt kan dit een nadelig effect hebben voor de zoekresultaten op bijvoorbeeld Google. Sommige websites, waaronder Google en Facebook, ondersteunen deze variant van een redirect niet. Hierdoor krijg je een witte pagina te zien.

Wat kost een domeinnaam?2017-12-12T10:12:24+02:00

Een overzicht van de verschillende domeinnaamextensies en prijzen kun je vinden op onze website.

Welke gratis diensten krijg ik meegeleverd?2017-12-12T10:15:09+02:00

Bij je domeinnaam krijg je altijd de volgende diensten gratis meegeleverd:

 • Nameserverbeheer
 • DNS-beheer
 • E-mail forwarden
 • Domeinnaam forwarden
 • Helpdesk
Welke tekens kan een domeinnaam bevatten?2017-12-12T10:16:06+02:00

Elke domeinnaam moet minstens twee of drie tekens bevatten. Dit is afhankelijk van de extensie. Verder kun je kiezen voor letters, cijfers en het koppelteken ( – ). Een domeinnaam mag echter niet beginnen of eindigen met dit koppelteken en dit koppelteken mag niet meerdere malen achter elkaar gebruikt worden. De domeinnaam voorbeeld-domein.com is dus wel toegestaan, terwijl -voorbeelddomein.com niet toegestaan is.

Een uitzondering hierop zijn de zogeheten Internationalized Domain Names. Deze domeinnamen mogen speciale tekens bevatten. Wil je een dergelijke domeinnaam registreren, dan kun je een e-mail verzenden aan onze supportafdeling (support@hostingdiscounter.nl).

Wie is de eigenaar van een domeinnaam?2017-12-12T10:16:28+02:00

De domeinnaamhouder is de rechtmatige eigenaar van een domeinnaam. De domeinnaamhouder kan een ander persoon zijn dan de eigenaar van het klantenaccount. Als je deze gegevens wilt achterhalen kun je een zogenaamde WHOIS-controle uitvoeren. Hier zijn verschillende websites voor beschikbaar.

Worden er extra kosten gerekend bij de verhuizing van een domeinnaam naar jullie toe?2017-12-12T09:41:06+02:00

Bij het verhuizen van een domeinnaam worden dezelfde kosten gemaakt, als de kosten voor het registreren van een nieuwe domeinnaam. Zie onze website voor meer informatie over de prijzen die wij hanteren voor domeinnamen.

Als ik URL-cloaking inschakel krijg ik een witte pagina te zien. Hoe kan dit?2017-12-12T09:41:26+02:00

Niet alle websites staan toe dat ze met gebruik van URL-cloaking geladen worden. Als een website dit niet toestaat zal de pagina leeg (wit) blijven of zal er een melding verschijnen.

Bij het gebruik van URL-cloaking wordt de website waarnaar verwezen wordt ingeladen in een zogeheten ‘frame’. Hierdoor wordt de website binnen een bestaande pagina geladen. Deze manier van inlezen wordt door sommige websites niet toegestaan, meestal vanwege veiligheidsredenen. Als dit het geval is dien je URL-cloaking uit te schakelen, aangezien de redirect anders niet naar behoren zal gaan functioneren.

Kan ik mijn domeinnaam direct na registratie verhuizen?2017-12-12T09:41:47+02:00

Bij sommige domeinen geldt een restrictie op het verhuizen direct na een registratie. Voor bijvoorbeeld .com-domeinen geldt dat zij binnen 60 dagen na de registratie of een eerdere verhuizing niet verhuisd mogen worden.

Mocht je van een bepaalde domeinnaam willen weten of dit het geval is of heb je andere vragen, neem dan contact op via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl).

E-mailaccount toevoegen iPhone/iPad (met versleuteling)2018-09-19T12:37:42+02:00

Een e-mailaccount toevoegen met versleuteling (SSL/STARTTLS) binnen iOS 11/12 doe je op de volgende manier:

 1. Kies Instellingen in het beginscherm
 2. Scroll naar beneden
 3. Kies Wachtwoorden en Accounts
 4. Kies Nieuwe account
 5. Kies Andere
 6. Kies Voeg mailaccount toe
 7. Vul je gegevens in
  Naam: vul je naam in (als afzender zichtbaar voor de ontvanger van je e-mailberichten)
  E-mail: vul het e-mailadres in dat je wilt instellen
  Wachtwoord: vul bijbehorend wachtwoord in
  Beschrijving: geef een naam op voor dit e-mailaccount. Bijvoorbeeld Privé of Werk
 8. Kies Volgende
 9. Maak een keuze: IMAP of POP
  IMAP: Hierbij blijven alle berichten op de server staan. Handig bij het gebruik van meerdere apparaten om je e-mails te ontvangen (zoals bijvoorbeeld een laptop of smartphone)
  POP: Berichten worden na het ophalen verwijderd van de server en alleen lokaal bewaard op je apparaat
  Bij Naam, E-mail en Beschrijving: vul hier je gegevens in wanneer dat nog niet is gebeurd
 10. Scroll naar beneden
 11. Server inkomende post
  Hostnaam: vul mail.jouwdomeinnaam.ext in (vervang jouwdomeinnaam.ext met je eigen domeinnaam) of de mailserver (deze staat vermeld in het PDF-bestand, welke je van ons hebt ontvangen per e-mail)
  Gebruikersnaam: vul je e-mailadres in
  Wachtwoord: vul het bijbehorende wachtwoord in
 12. Server uitgaande post
  Hostnaam: vul mailxx.mailserver.ext in. (vervang mailxx.mailserver.ext met je eigen mailserver. Deze staat vermeld in het PDF-bestand, welke je van ons hebt ontvangen per e-mail)
  Gebruikersnaam: vul je e-mailadres in
  Wachtwoord: vul het bijbehorende wachtwoord in
 13. Kies Volgende. De informatie wordt nu geverifieerd. Als er een melding verschijnt dat de gegevens niet kloppen of de serveridentiteit niet kan worden gecontroleerd, kies dan ‘Ga door’ en Bewaar of Details en Vertrouw. Indien gewenst: schakel één of meer opties aan of uit
 14. Kies Bewaar. Het e-mailaccount is nu toegevoegd.
 15. Kies Wachtwoorden en Accounts
 16. Kies onder Accounts je e-mailaccount
 17. Kies onder IMAP/POP je e-mailaccount om verder te gaan
 18. Server uitgaande post: kies SMTP
 19. Hoofdserver: vul mailxx.mailserver.ext in. (vervang mailxx.mailserver.ext met je eigen mailserver. Deze staat vermeld in het PDF-bestand, welke je van ons hebt ontvangen per e-mail)
 20. Activeer Gebruik SSL
 21. Selecteer bij Identiteitscontrole de optie Wachtwoord
 22. Serverpoort: vul 587 in
 23. Kies Gereed
 24. Kies linksboven < Account
 25. Kies onderin Geavanceerd en scroll naar Inkomend-instellingen
 26. Activeer Gebruik SSL
 27. Serverpoort: vul 993 in (indien IMAP) of 995 (indien POP)
 28. Selecteer bij Identiteitscontrole de optie Wachtwoord
 29. Kies < Account
 30. Kies Gereed

Je e-mailaccount is nu klaar voor gebruik.

E-mailaccount toevoegen iPhone/iPad (zonder versleuteling)2018-09-19T12:37:18+02:00

Een e-mailaccount toevoegen zonder versleuteling (SSL/STARTTLS) binnen iOS 11/12 doe je op de volgende manier:

 1. Kies Instellingen in het beginscherm
 2. Scroll naar beneden
 3. Kies Wachtwoorden en Accounts
 4. Kies Nieuwe account
 5. Kies Andere
 6. Kies Voeg mailaccount toe
 7. Vul je gegevens in
  Naam: vul je naam in (als afzender zichtbaar voor de ontvanger van je e-mailberichten)
  E-mail: vul het e-mailadres in dat je wilt instellen
  Wachtwoord: vul bijbehorend wachtwoord in
  Beschrijving: geef een naam op voor dit e-mailaccount. Bijvoorbeeld Privé of Werk
 8. Kies Volgende
 9. Maak een keuze: IMAP of POP
  IMAP: Hierbij blijven alle berichten op de server staan. Handig bij het gebruik van meerdere apparaten om je e-mails te ontvangen (zoals bijvoorbeeld een laptop of smartphone)
  POP: Berichten worden na het ophalen verwijderd van de server en alleen lokaal bewaard op je apparaat
  Bij Naam, E-mail en Beschrijving: vul hier je gegevens in wanneer dat nog niet is gebeurd
 10. Scroll naar beneden
 11. Server inkomende post
  Hostnaam: vul mail.jouwdomeinnaam.ext in (vervang jouwdomeinnaam.ext met je eigen domeinnaam) of de mailserver (deze staat vermeld in het PDF-bestand, welke je van ons hebt ontvangen per e-mail)
  Gebruikersnaam: vul je e-mailadres in
  Wachtwoord: vul het bijbehorende wachtwoord in
 12. Server uitgaande post
  Hostnaam: vul mail.jouwdomeinnaam.ext in (vervang “jouwdomeinnaam.ext” met je eigen domeinnaam) of de mailserver (deze staat vermeld in het PDF-bestand, welke je van ons hebt ontvangen per e-mail)
  Gebruikersnaam: vul je e-mailadres in
  Wachtwoord: vul het bijbehorende wachtwoord in
 13. Kies Volgende. De informatie wordt nu geverifieerd. Als er een melding verschijnt dat de gegevens niet kloppen of de serveridentiteit niet kan worden gecontroleerd, kies dan ‘Ga door’ en Bewaar of Details en Vertrouw. Indien gewenst: schakel één of meer opties aan of uit
 14. Kies Bewaar. Het e-mailaccount is nu toegevoegd.
 15. Kies Wachtwoorden en Accounts
 16. Kies onder Accounts je e-mailaccount
 17. Kies onder IMAP/POP je e-mailaccount om verder te gaan
 18. Server uitgaande post: kies SMTP
 19. Hoofdserver: vul mailxx.mailserver.ext in. (vervang mailxx.mailserver.ext met je eigen mailserver. Deze staat vermeld in het PDF-bestand, welke je van ons hebt ontvangen per e-mail)
 20. Deactiveer Gebruik SSL
 21. Selecteer bij Identiteitscontrole de optie Wachtwoord
 22. Serverpoort: vul 2025 in
 23. Kies Gereed
 24. Kies linksboven < Account
 25. Kies onderin Geavanceerd en scroll naar Inkomend-instellingen
 26. Deactiveer Gebruik SSL
 27. Serverpoort: vul 143 in (indien IMAP) of 110 (indien POP)
 28. Selecteer bij Identiteitscontrole de optie Wachtwoord
 29. Kies < Account
 30. Kies Gereed

Je e-mailaccount is nu klaar voor gebruik.

Bieden jullie e-mailpakketten aan?2017-12-11T12:07:36+02:00

Wij bieden geen losse e-mailpakketten aan. Met een domeinnaamregistratie kun je bij ons een Mail Pointer instellen, waarmee e-mails doorgestuurd zullen worden naar het gewenste e-mailadres. Wil je gebruikmaken van volledige e-mailfunctionaliteit, dan kun je een van onze hostingpakketten bestellen waarbij deze diensten inbegrepen zitten.

Hoe kan ik een e-mailadres aanpassen?2017-12-11T12:08:12+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je een bestaand e-mailadres aanpassen. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘E-mail accounts beheren‘ aan. Met de optie ‘wijzig‘ (een klein potlood/map icoon) heb je de mogelijkheid om de verschillende opties van het e-mailadres aan te passen.

Hoe kan ik een nieuw e-mailadres aanmaken?2017-12-11T12:09:14+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je een nieuw e-mailadres aanmaken. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘E-mail accounts beheren‘ aan. Met de knop ‘E-mail account toevoegen‘ kun je een nieuw e-mailadres aanmaken.

Hierbij dien je allereerst de naam van het e-mailadres in te vullen. Vervolgens kun je de quota opgeven. Als je deze op ‘Ongelimiteerd‘ zet, zal het account zoveel ruimte kunnen gebruiken als je hostingpakket toestaat. Let hierbij wel op dat de ruimte van verschillende e-mailaccounts van dit pakket bij elkaar op zal worden geteld. Je kunt zelf een wachtwoord invullen of deze laten genereren door ons systeem. Ook heb je de mogelijkheid om een forward in te stellen, als dit gewenst is.

Je kunt het e-mailadres aanmaken door vervolgens de knop ‘Opslaan‘ aan te klikken.

Hoe kan ik ongewenste e-mailberichten tegenhouden?2017-12-11T12:11:00+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je jouw e-mailaccounts beheren. Hierbij heb je de mogelijkheid om spaminstellingen aan te passen. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘E-mail accounts beheren‘ aan. In het overzicht van je e-mailaccounts heb je de mogelijkheid om de spaminstellingen van elk e-mailadres te beheren.

Als je de spamfilter inschakelt dien je een score te kiezen. Aan de hand van deze score worden de berichten gefilterd. Als je een lage score kiest zal de filter een strengere controle uitvoeren, dan wanneer je een hoge score kiest.

Het is ook mogelijk om een black- of whitelist in te stellen. Hiermee kun je sommige e-mailadressen of volledige domeinen (door @domeinnaam in te vullen) blokkeren op de blacklist of juist toestaan op de whitelist.

Hoe stel ik een mailing lijst in?2017-12-11T12:13:51+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je één of meerdere mailing lijsten aanmaken. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘Mailing lijsten beheren‘ aan. Met de knop ‘Mailing lijst toevoegen‘ kun je een nieuw mailing lijst aanmaken.

Je kunt een onbeperkt aantal contacten aan een mailing lijst toevoegen.

Hoe stel ik mijn e-mailadres in op Apple Mail?2017-12-11T12:19:22+02:00

Apple Mail is een mailprogramma. Met een dergelijk programma kun je e-mails ontvangen en verzenden. Je hebt de mogelijkheid om de e-mailaccounts die je bij ons aangemaakt hebt toe te voegen aan dit programma. Hiervoor open je Apple Mail en klik je de optie ‘Voorkeuren‘ aan onder ‘Mail‘. Vervolgens klik je het tabblad ‘Accounts‘ aan. Met het plus-teken (‘+’) kun je een e-mailaccount toevoegen aan Apple Mail.

1) ‘Accountgegevens’
Hier vul je de naam van het e-mailaccount in. De naam mag je zelf verzinnen. Ook wordt er gevraagd naar het e-mailadres en het wachtwoord. Hier vul je het e-mailadres zelf in en het wachtwoord van dit e-mailadres, zoals je deze hebt aangemaakt via het E-synergy control panel.

2) ‘Inkomende server’
Voor de inkomende mailserver kun je allereerst aangeven of je een POP-3 of IMAP account aan wilt maken. Je kiest het gewenste type. Vervolgens kun je de gegevens van het e-mailaccount invullen. De opties ‘omschrijving‘, ‘gebruikersnaam‘ en ‘wachtwoord‘ mogen gelijk staan aan de gegevens die je in het eerste scherm hebt ingevuld. De optie ‘Mailserver‘ is de inkomende mailserver van je domeinnaam. Normaal gesproken zal dit mail.jedomein.ext zijn, waarbij je ‘jedomein.ext’ vervangt door je eigen domeinnaam.

3) ‘Uitgaande server’
Hier vul je de uitgaande server in. Dit is normaal gesproken mail.jedomein.ext, waarbij je ‘jedomein.ext’ vervangt door je eigen domeinnaam. Het kan zijn dat je provider poorten geblokkeerd heeft voor het verzenden van e-mails. Mocht je geen e-mails kunnen verzenden, dan kun je proberen om de poort aan te passen. Wij bieden ondersteuning voor de poorten 25, 2025 en 587.

4) ‘Overige gegevens’
Waar gevraagd dien je geen SSL of beveiligde verbinding in te stellen. Als authenticatiemethode stel je ‘Wachtwoord’ in. Kies je vervolgens voor ‘volgende‘, dan zal Apple Mail een overzicht geven van de door jou ingulde gegevens. Het e-mailadres kan daarna aangemaakt worden in het programma.

Hoe stel ik mijn e-mailadres in op een Iphone/Ipad2017-12-11T12:24:35+02:00

Apple mail in IOS is een mail client voor het beheren en ordenen van e-mailberichten.

Voor het aanmaken van een mail account kun je de volgende stappen doorlopen:
– Open instellingen en selecteer het tabblad ‘mail, contacten, agendas’. Selecteer vervolgens ‘Voeg account toe’.
– Je selecteert vervolgens ‘anders’ en daarna op ‘voeg mail account toe’
– Je vult vervolgens de volgende gegevens in:
– Naam: hier vul je de naam in zoals het account in mail komt te staan.
– Email adres: hier voer je het email adres in.
– Wachtwoord: Hier vul je het bijbehoordende mail adres in.
– Authenticatie/identiteitscontrole: Wachtwoord.

Daarna klik je op ‘Volgende’.

Bij dit scherm selecteert u eerst voor IMAP en vult daarna de volgende gegevens in:
– Naam: hier vul je de naam in zoals het account in mail komt te staan
– Email adres: hier voer je het email adres in.
– Omschrijving: hier kun je een omschrijving van het account plaatsen.
– Inkomende mail server: hier vul je de inkomende mail server in die in de opleverbrief gegeven staat.
– Gebruikersnaam: hier vul je opnieuw het email adres in dat je in wilt stellen.
– Wachtwoord: hier vul je opnieuw het wachtwoord van het email adres in.
– Uitgaande mail server: hier vul je de uitgaande mail server gegeven in de opleverbrief.

Daarna klik je op ‘Opslaan’. Het programma zal vervolgens de gegevens controleren en het account toevoegen.

Hoe stel ik mijn e-mailadres in op Thunderbird?2017-12-11T12:27:57+02:00

Voor het aanmaken van een mail account in Thunderbird kun je de volgende stappen doorlopen:

Open Thunderbird en selecteer in het tabblad ‘extra’ ‘Account instellingen’ en selecteer links onderaan account opties en klik op ‘E-mailaccount toevoegen’

Je vult vervolgens de volgende gegevens in:
– Naam: hier vul je de naam in zoals het account in mail komt te staan
– Email adres: hier voer je het email adres in.
– Wachtwoord: hier vul je het bijbehorende mail adres in

Daarna klik je op ‘Volgende’. Thunderbird geeft vervolgens de opties om de gegevens handmatig in te voeren.

Je vult bij dit scherm de volgende gegevens in:
– Gebruikersnaam: hier vul je opnieuw het email adres in dat je in wilt stellen.
– Inkomende mail server: hier vul je de inkomende mail server in die in je control panel aangegeven is.
– Beveiliging: auto
– Uitgaande mail server: hier vul je de uitgaande mail server gegeven in die in je control panel aangegeven is.

Daarna klik je op ‘account aanmaken’. Thunderbird zal vervolgens de gegevens controleren en het account toevoegen.

Is authenticatie vereist bij jullie SMTP-server?2017-12-11T12:28:38+02:00

Voor onze SMTP-server is authenticatie vereist. Je dient als authenticatiemethode ‘wachtwoord’/ ‘platte tekst’ te gebruiken. Daarnaast dien je ook een gebruikersnaam en wachtwoord in te stellen. Deze zijn gelijk aan de gegevens voor de inkomende e-mailserver.

Kan ik een automatisch bericht instellen op mijn e-mailaccount?2017-12-11T12:29:18+02:00

Het is mogelijk om een automatisch antwoord in te stellen op je e-mailadres. Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je dit instellen. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘E-mail accounts beheren‘ aan. In het overzicht van je e-mailaccounts heb je de mogelijkheid om een automatische antwoord in te stellen voor een e-mailadres.

Kan ik een eigen e-mailserver instellen?2017-12-11T12:30:21+02:00

Het is mogelijk om een eigen e-mailserver in te stellen. Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je dit instellen. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens kun je de optie ‘wijzig‘ achter de regel ‘mailafhandeling door:‘ aanklikken. Doordat je deze optie wijzigt zullen e-mails niet via onze systemen, maar via je eigen e-mailserver afgehandeld worden. Als je een eigen e-mailserver instelt zullen de huidige e-mailaccounts en instellingen zoals je die bij ons insteld hebt verwijderd worden.

Via de DNS-instellingen van de domeinnaam kun je de juiste instellingen maken, zodat de e-mails daadwerkelijk naar de nieuwe systemen gaan verwijzen.

Standaard maak je geen gebruik meer van onze fallbackservers als je een eigen e-mailserver instelt. Wij kunnen dit wel voor je instellen. Hiervoor kun je contact opnemen met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl).

Kan ik gebruikmaken van de webmail bij jullie?2019-01-22T11:29:51+02:00

Ja, dit is mogelijk. Wij bieden de webmail aan via http://webmail.jouwdomeinnaam.ext , waarbij je ‘jouwdomeinnaam.ext’ vervangt door je eigen domeinnaam. Als je de webmail via HTTPS (een beveiligde verbinding) wilt bezoeken, dan kun je de naam van de mailserver gebruiken als webadres. Dit is https://mailserver.ext/ zijn, waarbij je ‘mailserver.ext’ vervangt door de naam van de mailserver. Deze naam vind je via het abonnementenoverzicht in het E-synergy control panel.

Wat is IMAP?2017-12-11T11:15:03+02:00

IMAP staat voor Internet Message Access Protocol. Dit is een van de protocollen welke gebruikt wordt voor het verzenden/ophalen van e-mails. Als je gebruikmaakt van meerdere apparaten om je e-mails te ontvangen (zoals bijvoorbeeld een laptop en een smartphone), dan is het vaak aan te raden om een IMAP account in te stellen. IMAP synchroniseert je berichten namelijk, waardoor je dezelfde informatie op elk apparaat hebt. Een nadeel hierbij is dat alle mails op een centrale plek opgeslagen worden. Dit is onze server, waarop je een gelimiteerde e-mailruimte hebt.

Wat is jullie IMAP-server?2017-12-11T11:15:33+02:00

Onze servers zijn zodanig ingesteld dat deze zowel het POP3- als het IMAP-protocol ondersteunen. Je kunt hierdoor voor beide protocollen gebruik maken van ‘mail.domeinnaam.ext’.

Wat is jullie POP-server?2017-12-11T11:15:57+02:00

Onze servers zijn zodanig ingesteld dat deze zowel het POP3- als het IMAP-protocol ondersteunen. Je kunt hierdoor voor beide protocollen gebruik maken van ‘mail.domeinnaam.ext’.

Wat is jullie SMTP-server (uitgaande-server)?2017-12-11T11:16:29+02:00

Voor de SMTP-server (uitgaande-server) kun je dezelfde server gebruiken als voor de inkomende server. Je kunt hiervoor dus ‘mail.domeinnaam.ext’ gebruiken.

Wat is POP3?2017-12-11T11:17:20+02:00

POP-3 of Post Office Protocol versie 3 wordt gebruikt om e-mailberichten op te halen. Veel e-mailprogramma’s maken van dit protocol gebruik om je e-mailberichten, die bij ons op de mailserver opgeslagen staan, binnen te halen. Bij POP-3 accounts is het niet mogelijk om je accounts te synchroniseren. Je kunt echter wel aangeven dat berichten pas na een bepaalde periode verwijderd worden van onze server. Dit heeft als voordeel dat je niet snel de limieten bereikt van je hostingpakket.

Wat is SMTP?2017-12-11T11:17:49+02:00

SMTP of Simple Mail Transfer Protocol wordt gebruikt om e-mails te verzenden. Als je een e-mail via je e-mailprogramma of onze online webmail verzendt, dan zal dit via SMTP verlopen.

Wat zijn fallbackservers?2017-11-10T15:48:38+02:00

Fallbackservers dienen als back-up voor onze primaire e-mailservers. Als één van onze primaire e-mailservers een storing heeft, zullen de fallbackservers automatisch ingeschakeld worden en de afhandeling van de e-mailberichten overnemen. Op het moment dat de primaire e-mailserver weer online is, zullen de fallbackservers de e-mailberichten alsnog afleveren bij de primaire e-mailserver.

Welke instellingen kan ik gebruiken voor mijn e-mailprogramma?2017-12-11T11:22:11+02:00

Met een e-mailprogramma kun je e-mails ontvangen en verzenden. Je hebt de mogelijkheid om de e-mailaccounts die je bij ons aangemaakt heeft toe te voegen aan dit programma. Er zijn verschillende instellingen die je hiervoor dient te gebruiken.

1) ‘Accountgegevens’
Hier vul je de naam van het e-mailaccount in. De naam mag je zelf verzinnen. Ook wordt er gevraagd naar het e-mailadres en het wachtwoord. Hier vul je het e-mailadres zelf in en het wachtwoord van dit e-mailadres, zoals je deze hebt aangemaakt via het E-synergy control panel.

2) ‘Inkomende server’
Voor de inkomende mailserver kun je allereerst aangeven of je een POP-3 of IMAP account aan wilt maken. Je kiest het gewenste type. Vervolgens kun je de gegevens van het e-mailaccount invullen. De opties ‘omschrijving‘, ‘gebruikersnaam‘ en ‘wachtwoord‘ mogen gelijk staan aan de gegevens die je in het eerste scherm heeft ingevuld. De optie ‘Mailserver‘ is de inkomende mailserver van je domeinnaam. Normaal gesproken zal dit mail.uwdomein.ext zijn, waarbij je ‘uwdomein.ext’ vervangt door je eigen domeinnaam. Voor POP-3 accounts kun je poort 110 instellen. Voor IMAP accounts gebruik je poort 143.

3) ‘Uitgaande server’
Hier vul je de uitgaande server in. Dit is normaal gesproken mail.jedomein.ext, waarbij je ‘jedomein.ext’ vervangt door je eigen domeinnaam. Het kan zijn dat je provider poorten geblokkeerd heeft voor het verzenden van e-mails. Mocht je geen e-mails kunnen verzenden, dan kun je proberen om de poort aan te passen. Wij bieden ondersteuning voor de poorten 25, 2025 en 587.

4) ‘Overige gegevens’
Waar gevraagd kun je ‘SSL’ of ‘beveiligde verbinding’ instellen. Het is mogelijk dat je een melding krijgt over een certificaatfout. Hierbij kun je echter aangeven dat het certificaat vertrouwd is en geaccepteerd mag worden. Deze ontstaat namelijk vanuit een verwijzing in onze certificaten. Als authenticatiemethode stel je ‘Wachtwoord’ in. Kies je vervolgens voor ‘volgende‘, dan zal je e-mailprogramma een overzicht geven van de door jou ingevulde gegevens. Het e-mailadres kan daarna aangemaakt worden in het programma.

Welke poorten kan ik gebruiken voor het binnenhalen van e-mails?2017-12-11T11:23:00+02:00

De poort die je dient te gebruiken voor de inkomende e-mailserver is afhankelijk van het e-mailprotocol dat je gebruikt. Maak je gebruik van het POP3 protocol dan dien je poort 110 te gebruiken. Maak je gebruik van het IMAP protocol dan dien je poort 143 te gebruiken.

Welke poorten kan ik gebruiken voor het verzenden van e-mails?2017-12-11T11:23:32+02:00

De poorten die je kunt gebruiken voor het verzenden van e-mails kun je de volgende poorten gebruiken: 25, 2025 en 587

Echter wordt tegenwoordig vaak poort 25 standaard geblokkeerd door veel internetproviders. Wij adviseren je daarom om één van de andere poorten te gebruiken.

Hoe kan het dat mijn bestanden leeg (0 KB) worden geüpload?2017-12-11T11:06:02+02:00

Als je bestanden leeg (0 KB) worden geplaatst op de FTP-omgeving, is dit meestal te wijten aan een overschrijding op de beschikbare webruimte. Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je het huidige verbruik inzien. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens kun je het verbruik van je website inzien.

Wanneer je website de limieten van je hostingpakket overschreden heeft, is het aan te raden om te controleren of je overbodige/verouderde bestanden kunt verwijderen van je FTP-omgeving. Als dit niet mogelijk is kun je te allen tijde extra webruimte bestellen via het E-synergy control panel. Deze mogelijkheid vind je door de optie ‘Voeg extra producten toe‘ aan te klikken bij je hostingpakket.

Hoe kan ik een FTP-account aanmaken of aanpassen?2017-12-11T11:07:16+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je jouw FTP-accounts beheren. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘FTP accounts beheren‘ aan.

Je kunt een FTP-account toevoegen als de limieten van je pakket dit toestaan, door op de knop ‘FTP account toevoegen‘ te klikken. Als je een bestaande gebruiker wilt wijzigen, kun je het kleine icoon (potlood/map) achter de FTP-gebruiker aanklikken.

Je kunt een wachtwoord instellen voor de gebruiker. Deze kunt je laten genereren door ons systeem of kun je zelf invullen. De ‘directory’ mag je leeglaten, behalve als je ervoor wilt zorgen dat deze gebruiker in een bepaalde map komt na het inloggen op de FTP-omgeving. Het is belangrijk dat als je hier een map invult, dat deze map al bestaat op de FTP-omgeving.

Door op de knop ‘Opslaan‘ te klikken zullen de instellingen doorgevoerd worden.

Hoe kan ik verbinding maken met de FTP-omgeving?2017-12-11T11:10:21+02:00

Als je een FTP-account bij ons heeft aangemaakt, kun je verbinding maken met de zogenaamde ‘FTP-omgeving’.

De FTP-omgeving geeft je de mogelijkheid om de bestanden van je website in te zien en te wijzigen. Hiervoor heb je de FTP-host (wat over het algemeen ftp.jedomein.ext zal zijn, waarbij ‘jedomein.ext’ vervangen wordt door je eigen domeinnaam) nodig. Daarnaast heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig van dit FTP-account. Deze gegevens verlenen je toegang tot je  FTP-omgeving. Vraagt je FTP-programma daarnaast om een uploaddirectory? Dan kun je hierbij de map www of /www instellen.

Ik kan niet meer verbinden met de server, de FTP gegevens kloppen. Wat moet ik doen?2017-12-11T11:11:16+02:00

Als het niet lukt te verbinden met de webserver en je gebruikt de juiste FTP logingegevens dan is vermoedelijk je ip adres geblokkeerd. Dit wordt veroorzaakt doordat meerdere mislukte pogingen zijn ondernomen.

Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl), waarbij wij je verzoeken je ip adres aan ons door te geven. Het ip adres kan via de volgende websites worden achterhaald, http://watismijnipadres.nl/ of via http://whatismyipaddress.com/.

 

Kan ik meerdere gebruikers toegang geven tot de FTP-omgeving?2017-12-11T11:11:46+02:00

Als je hostingpakket toestaat dat je meerdere FTP-gebruikers aanmaakt, dan is dit mogelijk. Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je jouw FTP-accounts beheren.

Waarom krijg ik de foutmelding ‘Too many connections’ of ‘Teveel verbindingen’ bij mijn FTP-programma?2017-12-11T11:13:01+02:00

Dit probleem kan drie verschillende oorzaken hebben.

1) ‘Meerdere gebruikers op één locatie’
Als er meerdere gebruikers vanaf één locatie verbinding maken met onze FTP-server, kan dit deze foutmelding als gevolg hebben. Vanwege veiligheidsredenen zijn er niet meer dan vijf gebruikers vanaf hetzelfde IP-adres toegestaan op de FTP-omgeving van een account bij ons.

2) ‘Meerdere verbindingen vanuit je  FTP-programma’
Bij de instellingen van je FTP-programma kan aangegeven worden wat het maximaal aantal verbindingen met de FTP-server mag zijn. Het is aan te raden om deze instelling op ‘1’ te zetten. Dit voorkomt dat het FTP-programma meerdere verbindingen naar de FTP-server openzet.

3) ‘Modem/router’
Het komt soms voor dat er vanuit een modem/router meerdere verbindingen door worden gezet naar onze server. Vaak is de oplossing om je modem/router uit te schakelen en opnieuw in te schakelen na één minuut.

Hoe kan ik een subdomein op mijn hostingpakket aanmaken?2017-12-12T09:52:11+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je subdomeinen aanmaken. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘Subdomeinen beheren‘ aan. Met de knop ‘Subdomein toevoegen‘ kun je een nieuw subdomein toevoegen aan je hostingpakket.

Hoe maak ik een alias aan?2017-12-12T10:56:53+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je aliassen aanmaken op je hostingpakket. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘Website aliassen beheren‘ aan. Daar kun je het gewenste (sub)domein toevoegen aan dit hostingpakket en bestaande aliassen aanpassen.

Het gewenste (sub)domein dien je wel naar dit pakket te laten verwijzen. Hiervoor kun je het IP-adres van de webserver invullen bij de DNS-records van het (sub)domein. Je kunt contact opnemen met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl) als je meer informatie wilt ontvangen over deze instellingen.

Hoe noem ik de eerste pagina van mijn website?2017-12-12T09:53:29+02:00

Noem de eerste pagina van je website voor een Linux server ‘index.html’, ‘index.htm’, ‘index.cgi’, ‘index.pl’, ‘index.php’ of ‘index.xhtml’.
Bij een Windows server is dat ‘index.aspx’, ‘default.aspx’, ‘index.asp’, ‘index.html’ of’index.htm’

Zie ‘In welke volgorde kijkt jullie server naar de index-bestanden?’ voor meer informatie hierover.

Hoe verander ik de PHP-instellingen van mijn Linux hostingpakket?2017-12-12T09:53:58+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je de PHP-instellingen aanpassen. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘PHP instellingen beheren‘ aan, waarmee je verschillende PHP-instellingen kunt beheren. Wijzigingen in deze opties treden binnen 15 minuten in werking.

Hoe verander ik de volgorde van index-bestanden?2017-12-11T12:32:03+02:00

De volgorde van de index-bestanden kun je wijzigen via een .htaccess bestand. In dit bestand plaats je bijvoorbeeld de volgende regel:

DirectoryIndex index.php index.xhtml index.htm index.html site-down.php index.cgi index.pl

Met deze regel geef je aan dat het bestand index.php als eerste gezocht zal worden. Mocht deze niet bestaan, zal er gekeken worden naar het bestand index.xhtml, enzovoort. Uiteraard kun je de regel naar eigen wens aanpassen.

Hoe verhoog ik (delen van) mijn hostingpakket?2017-12-11T12:32:51+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je extra producten toevoegen aan je hostingpakket. Ook kun je jouw hostingpakket up- of downgraden. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen’ het desbetreffende hostingpakket aan. Via de optie ‘Voeg extra producten toe‘ kun je uitbreidingen toevoegen aan het pakket. Met de optie ‘Up- of downgraden‘ kun je up- of downgraden naar een ander hostingpakket.

Hoe vraag ik een hostingpakket aan?2017-12-11T12:33:48+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je een hostingpakket toevoegen aan je domeinnaam. Als je deze domeinnaam bij ons geregistreerd heeft klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ de desbetreffende domeinnaam aan. Je klikt dan de optie ‘Voeg hostingpakket toe‘ aan, om zo een nieuw hostingpakket te bestellen.

Het is mogelijk om een hostingpakket te koppelen aan een domeinnaam, die niet bij ons geregistreerd is. Hiervoor klik je de optie ‘Hostingpakket op extern domein aanvragen‘ aan.

Tip: Veel klanten vinden het fijn om alvast een hostingpakket bij ons aan te vragen, voordat het domein verhuisd wordt. De website kan getest worden op het nieuwe hostingpakket en e-mailaccounts kunnen alvast gereed gemaakt worden. Zolang de nameservers nog niet omgezet zijn naar onze nameservers, kun je een verbinding opzetten met een preview van de website. Deze previewlink ontvang je van ons per e-mail bij het aanvragen van het hostingpakket.

In welke volgorde kijkt jullie server naar de index-bestanden?2017-12-11T12:35:42+02:00

Als je meerdere index-bestanden in dezelfde map hebt staan, dan worden deze niet willekeurig geopend. Onze servers zijn zo ingedeeld dat deze een standaard volgorde hanteren.

Voor onze Linux servers is dit de volgende volgorde:
Als eerste ‘index.htm’, dan de ‘index.html’, ‘index.cgi’, ‘index.pl’, ‘index.php’ en tenslotte de ‘index.xhtml’.

Bij Windows servers zal de volgorde als volgt zijn:
Als eerste de ‘index.aspx’, dan de ‘default.aspx’, ‘index.asp’, ‘index.html’ en tenslotte de ‘index.htm’

Mocht je bij jouw Linux hostingpakket een andere extensie willen openen als index bestand, dan kun je dit in je .htaccess bestand toevoegen.

Zie ‘Hoe verander ik de volgorde van index-bestanden?’ voor meer informatie hierover.

Is er een limiet op de hoeveelheid e-mails welke ik tegelijkertijd kan verzenden vanaf mijn website?2017-12-11T12:37:00+02:00

Ja, er is een limiet op de hoeveelheid e-mails die verzonden kunnen worden. Dit limiet is ingesteld op maximaal 25 berichten per 5 minuten met maximaal 500 berichten per 24 uur. Indien er extra berichten verzonden worden, bestaat de kans dat deze niet correct verzonden worden. Als er dusdanig veel berichten verzonden worden kan er besloten worden om de website tijdelijk te blokkeren, aangezien een grote hoeveelheid berichten kan leiden tot overlast.

Als er grote hoeveelheden e-mails verzonden moeten worden, dan kun je meestal via je website instellen dat er 25 berichten per 5 minuten verzonden worden. Ook is het mogelijk dat je een mailinglist instelt op het E-synergy control panel. Een dergelijke mailinglist zal de berichten voor je in delen verzenden. bij gebruik van de mailinglist mogen wel meer dan de 500 berichten per 24 uur verzonden worden.

Is het mogelijk om cronjobs in te stellen?2017-12-11T12:37:18+02:00

Bij onze Shared hostingpakketten is het mogelijk om cronjobs in te stellen. Je kunt contact opnemen met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl), als je hier meer informatie over wilt krijgen.

Is het mogelijk om SSH toegang te krijgen?2017-12-11T12:37:42+02:00

Bij onze Shared hostingpakketten is het niet mogelijk om SSH toegang te krijgen. Je kunt echter wel een VPS bij ons afnemen, waarbij je deze mogelijkheid kunt krijgen. Je kunt contact opnemen met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl), als je hier meer informatie over wilt krijgen.

Kan ik een VPS bij jullie afnemen?2017-12-12T09:40:19+02:00

Ja, je kunt bij ons een VPS afnemen. Hiervoor kun je een e-mail met je verzoek sturen aan onze salesafdeling ((+31-(0)26-3 620 977, sales@hostingdiscounter.nl)). Zij kunnen je vervolgens van meer informatie voorzien.

Kan ik mijn hostingpakket up- of downgraden?2017-12-12T09:40:00+02:00

Ja, via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je jouw hostingpakket up- of downgraden. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens klik je de optie ‘Up- of downgraden‘ aan, waarmee je het gewenste hostingpakket kunt bestellen.

Upgrades zullen per direct uitgevoerd worden. Downgrades worden aan het einde van het contract van het huidige pakket doorgevoerd.

Moet ik een andere computer aanschaffen als ik een Linux hostingpakket afneem?2017-12-12T09:39:26+02:00

Nee, dat is niet nodig. Een Linux hostingpakket geeft enkel aan dat de diensten die je bij ons afneemt via dit pakket op Linux systemen zullen draaien. Dat is een groot voordeel, aangezien de kosten hierdoor lager gehouden kunnen worden en veel websites juist geschikt zijn voor Linux systemen. Het pakket heeft echter geen invloed op je eigen systemen, waardoor het niet uitmaakt of je bijvoorbeeld Windows of Mac gebruikt.

Op mijn website verschijnen ineens ‘deprecated’ meldingen. Wat zijn dit?2017-12-12T09:38:59+02:00

De deprecated meldingen die je te zien krijgt, zijn waarschuwingen van PHP-scripts op je website. Deze meldingen komen naar voren, doordat bepaalde functies uit deze scripts verouderd zijn.

Een tijdelijke oplossing is om een .htaccess bestand te plaatsen of bij te werken. Hierin plaats je de volgende code:

php_flag display_errors off
php_flag log_errors on

Een blijvende oplossing zou echter het bijwerken van de code zijn, of het updaten van je CMS- of softwarepakket.

Waar kan ik de logbestanden van mijn website vinden?2017-12-12T09:38:31+02:00

De logbestanden worden automatisch aangemaakt op je FTP-omgeving. Zodra je ingelogd bent op de FTP-omgeving kies je voor de map ‘logs’. Je kunt naar de desgewenste datum navigeren door eerst de map met het gewenste jaar, gevolgd door de map met de gewenste maand en hierna de map met de gewenste dag aan te klikken.

Deze bestanden geven informatie over gebeurtenissen op je website. Het is daarom raadzaam om deze bestanden te raadplegen, als je problemen ondervindt met je website.

Waar kan ik het verbruik van mijn hostingpakket inzien?2017-12-12T09:37:41+02:00

Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je dit verbruik inzien. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen‘ het desbetreffende hostingpakket aan. In het overzicht van dit pakket vind je het huidige verbruik terug.

Waar kan ik informatie over de PHP-configuratie van mijn hostingpakket vinden?2017-12-12T09:37:10+02:00

De technische informatie van je hostingpakket kun je opvragen, door het adres http://webserver/info.php te bezoeken op het internet. Hierbij dien je echter wel de naam van de webserver te gebruiken in plaats van ‘webserver’. Via het E-synergy control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl kun je deze naam terugvinden. Zodra je ingelogd bent klik je onder de optie ‘Abonnementen’ het desbetreffende hostingpakket aan. Vervolgens kun je de webservernaam vinden in het overzicht van dit hostingpakket.

Waar kan ik statistieken van mijn website inzien?2017-12-12T10:59:45+02:00

Wij bieden de statistieken aan via http://stats.jedomein.ext, waarbij je ‘jedomein.ext’ vervangt door je eigen domeinnaam. De statistiekenpagina is afgeschermd met een inlogpagina. Je kunt met je FTP-gegevens inloggen, zodat je de statistieken in kunt zien.

Wat gebeurt er als ik de limieten van mijn hostingpakket bereik?2017-12-12T09:35:44+02:00

Bij ons heb je drie verschillende limieten op een hostingpakket.

1) ‘Webruimte’
Als je de limieten van je webruimte overschrijdt, zal het plaatsen van nieuwe bestanden of bewerken van huidige bestanden op deze ruimte fouten opleveren. De bestanden zullen opgeslagen worden met een grootte van 0 bytes en het bestand zal leeg zijn. Sommige websites schrijven zelf informatie weg, waardoor deze problemen voor kunnen komen zonder dat je zelf wijzigingen heeft doorgevoerd.

2) ‘E-mailruimte’
Indien je de e-mailruimte hebt overschreden, is het niet mogelijk om e-mailberichten te ontvangen. De afzender van een e-mailbericht aan jou zal een foutbericht terugkrijgen, waarin aangegeven is dat het bericht niet afgeleverd kon worden. De reden hierbij zal ‘user over quota’ zijn, wat betekent dat het e-mailaccount vol is.

3) ‘Dataverkeer’
Indien je over het dataverkeer limiet gaat, zul je van ons een melding krijgen dat dit is gebeurd en zullen wij hiervoor extra kosten in rekening moeten brengen. Indien dit zich structureel voordoet, is het echter raadzaam om je ruimte uit te breiden met extra dataverkeer, aangezien er bij incidentele overschrijdingen hogere kosten per Mb zullen worden berekend.

Wat is een .htaccess bestand?2017-12-12T09:33:34+02:00

Een .htaccess bestand kun je zien als een configuratiebestand voor je website. Via dit bestand kun je allerlei instellingen maken, die de werking van de website aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld eigen foutpagina’s instellen, doorstuurregels opgeven en zelfs de werking van PHP beinvloeden. Daarnaast zijn er nog diverse opties, waaronder het instellen van de Timezone, de caching van de website en toegang van bezoekers vanaf bepaalde locaties verlenen of blokkeren.

Indien er een .htaccess bestand geplaatst moet worden, is het raadzaam om deze in je kladblok te maken en niet in tekstverwerkers. Als je het bestand vervolgens opslaat als ‘.htaccess.txt’, kun je het probleemloos op onze server plaatsen. Eenmaal geplaatst kun je de naam wijzigen naar ‘.htaccess’.

Het kan voorkomen dat een .htaccess niet te zien is op je FTP-omgeving. Dit komt, doordat bestanden met een punt voor de naam als verborgen bestanden gezien worden. Als je in jouw FTP-programma aangeeft dat verborgen bestanden getoond mogen worden, krijg je het bestand wel te zien.

Wat is een Shared hostingpakket?2017-12-12T09:32:08+02:00

Een hostingpakket heb je nodig om een website te plaatsen of e-mailaccounts aan te maken. Onze standaard pakketten zijn bekend als zogenaamde ‘Shared hostingpakketten’. Dit betekent dat je de gebruikte systemen voor je website of e-mailaccounts deelt met verschillende andere gebruikers. Uiteraard zijn onze servers goed afgeschermd en is het niet mogelijk om data van andere gebruikers in te zien.

Wat is het pad voor PERL-scripts?2017-12-12T09:31:15+02:00

Als je gebruik maakt van een PERL-script, dan dien je in dit script het pad naar PERL op te geven. Het correcte pad dat gebruikt dient te worden is: /usr/bin/perl

Wat is het pad voor sendmail?2017-12-12T09:31:36+02:00

Als je gebruik maakt van sendmail in je script, dan dien je in dit script het pad naar sendmail op te geven. Het correcte pad dat gebruikt dient te worden is: /usr/sbin/sendmail

Worden er backups gemaakt?2017-12-11T12:01:46+02:00

Wij maken dagelijks een zogenaamde ‘crash-and-recovery’ backup van onze servers. Hiermee kunnen wij gemakkelijk een complete server herstellen, mocht deze crashen.

Helaas is het niet gemakkelijk om vanuit deze backups een enkele website te herstellen. Hierdoor worden er extra kosten in rekening gebracht voor deze backups. Je kunt contact opnemen met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl) als je hier meer informatie over wilt krijgen.

E-mailaccount toevoegen iPhone/iPad (met versleuteling)2018-09-19T12:37:42+02:00

Een e-mailaccount toevoegen met versleuteling (SSL/STARTTLS) binnen iOS 11/12 doe je op de volgende manier:

 1. Kies Instellingen in het beginscherm
 2. Scroll naar beneden
 3. Kies Wachtwoorden en Accounts
 4. Kies Nieuwe account
 5. Kies Andere
 6. Kies Voeg mailaccount toe
 7. Vul je gegevens in
  Naam: vul je naam in (als afzender zichtbaar voor de ontvanger van je e-mailberichten)
  E-mail: vul het e-mailadres in dat je wilt instellen
  Wachtwoord: vul bijbehorend wachtwoord in
  Beschrijving: geef een naam op voor dit e-mailaccount. Bijvoorbeeld Privé of Werk
 8. Kies Volgende
 9. Maak een keuze: IMAP of POP
  IMAP: Hierbij blijven alle berichten op de server staan. Handig bij het gebruik van meerdere apparaten om je e-mails te ontvangen (zoals bijvoorbeeld een laptop of smartphone)
  POP: Berichten worden na het ophalen verwijderd van de server en alleen lokaal bewaard op je apparaat
  Bij Naam, E-mail en Beschrijving: vul hier je gegevens in wanneer dat nog niet is gebeurd
 10. Scroll naar beneden
 11. Server inkomende post
  Hostnaam: vul mail.jouwdomeinnaam.ext in (vervang jouwdomeinnaam.ext met je eigen domeinnaam) of de mailserver (deze staat vermeld in het PDF-bestand, welke je van ons hebt ontvangen per e-mail)
  Gebruikersnaam: vul je e-mailadres in
  Wachtwoord: vul het bijbehorende wachtwoord in
 12. Server uitgaande post
  Hostnaam: vul mailxx.mailserver.ext in. (vervang mailxx.mailserver.ext met je eigen mailserver. Deze staat vermeld in het PDF-bestand, welke je van ons hebt ontvangen per e-mail)
  Gebruikersnaam: vul je e-mailadres in
  Wachtwoord: vul het bijbehorende wachtwoord in
 13. Kies Volgende. De informatie wordt nu geverifieerd. Als er een melding verschijnt dat de gegevens niet kloppen of de serveridentiteit niet kan worden gecontroleerd, kies dan ‘Ga door’ en Bewaar of Details en Vertrouw. Indien gewenst: schakel één of meer opties aan of uit
 14. Kies Bewaar. Het e-mailaccount is nu toegevoegd.
 15. Kies Wachtwoorden en Accounts
 16. Kies onder Accounts je e-mailaccount
 17. Kies onder IMAP/POP je e-mailaccount om verder te gaan
 18. Server uitgaande post: kies SMTP
 19. Hoofdserver: vul mailxx.mailserver.ext in. (vervang mailxx.mailserver.ext met je eigen mailserver. Deze staat vermeld in het PDF-bestand, welke je van ons hebt ontvangen per e-mail)
 20. Activeer Gebruik SSL
 21. Selecteer bij Identiteitscontrole de optie Wachtwoord
 22. Serverpoort: vul 587 in
 23. Kies Gereed
 24. Kies linksboven < Account
 25. Kies onderin Geavanceerd en scroll naar Inkomend-instellingen
 26. Activeer Gebruik SSL
 27. Serverpoort: vul 993 in (indien IMAP) of 995 (indien POP)
 28. Selecteer bij Identiteitscontrole de optie Wachtwoord
 29. Kies < Account
 30. Kies Gereed

Je e-mailaccount is nu klaar voor gebruik.

Hoelang duurt het voordat mijn SSL-certificaat gereed is?2017-12-11T11:13:57+02:00

Levertijden van SSL-certificaten kunnen variëren. Dit is afhankelijk van het soort en type certificaat. Hieronder vind je een indicatie van de levertijden van de verschillende type certificaten.

1) ‘Domain Validation’
Eén werkdag.

2) ‘Organisation Validation’
Ongeveer twee werkdagen.

3) ‘Extended Validation’
Variërend, tot ongeveer 14 werkdagen.

4) ‘Wildcard certificaat’
Eén tot twee werkdagen.

5) ‘Multi-Domain certificaat’
Ongeveer 14 werkdagen.

Kan ik een SSL-certificaat voor meerdere (sub)domeinen gebruiken?2017-11-10T15:50:16+02:00

Dit is inderdaad mogelijk met het wildcard- of multidomain-certificaat.

Waar vind ik mijn SSL-certificaat?2017-12-07T17:17:10+02:00

Je kunt je SSL-certificaat vinden door in te loggen op het control panel op https://customer.hostingdiscounter.nl. Eenmaal ingelogd kies je bij ‘Abonnementen’ voor het SSL-certificaat. Daar vind je informatie over het certificaat terug, alsook de mogelijkheid om de gegevens van het certificaat te downloaden.

Welke SSL-certificaten bieden jullie aan?2017-12-07T17:16:35+02:00

Wij bieden de volgende SSL-certificaten aan:

1) ‘Domain validation”’
Dit certificaat biedt een beperkte mate van bescherming en garantie voor bezoekers. Deze is geschikt voor websites met een gesloten gebruikersgroep of een zeer beperkt lezerspubliek, zoals websites in ontwikkeling of een intranet.

2) ‘Organisation validation’
Dit certificaat is geschikt voor elke website, die bezocht wordt door een extern publiek, maar waar geen financiele en/of vertrouwelijke data behandeld wordt. Hierbij kun je denken aan informatieve websites, een forum of een website waar de klant een contactformulier invult.

3) ‘Extended validation’
Dit certificaat biedt de hoogste validatie aan. Hierdoor krijgt de bezoeker 100 procent garantie dat hij op de juiste website zit, die optimaal beveiligd is. Dit certificaat heb je nodig wanneer er via de website gevoelige informatie wordt verzonden, zoals betaalgegevens. Deze is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een webwinkel. Dit certificaat zorgt ervoor dat bezoekers van je website een groene adresbalk te zien krijgen.

4) ‘Wildcard certificaat’
Als je meerdere subdomeinen op één server wilt beveiligen is een wildcard-certificaat een goedkope en gemakkelijke oplossing.

5) ‘Multidomain’
Dit certificaat beveiligt meerdere domeinnamen. Dit is een zeer flexibele en kostenbesparende oplossing als je meerdere domeinnamen wilt beveiligen.

[CPanel] Wordt mijn SSL-certificaat automatisch geïnstalleerd?2017-12-07T17:14:42+02:00

Een SSL-certificaat wordt niet automatisch geïnstalleerd op een VPS met CPanel.

Wanneer je een SSL-certificaat via het E-synergy control panel hebt besteld en de aanvraag afgerond is kun je de bestanden van het certificaat terugvinden via het E-synergy control panel. Je vindt deze bestanden bij het SSL-certificaat onder ‘Abonnementen’. Deze bestanden zul je nodig hebben voor de installatie van het certificaat.

Een SSL certificaat installeren kan door in te loggen op het betreffende CPanel account. Eenmaal ingelogd klik je links onder ‘SSL/TLS’ ‘Install an SSL Certificate on a Domain’ aan. In de interface vul je de domeinnaam in en plaats je de bestanden van het E-synergy control panel. Klik hierna op ‘Install’.

Mocht je tegen problemen aanlopen dan kun je hiervoor contact opnemen met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl).

[DirectAdmin] Wordt mijn SSL-certificaat automatisch geïnstalleerd?2017-12-07T17:12:15+02:00

Een SSL-certificaat wordt niet automatisch geïnstalleerd via DirectAdmin.

Wanneer je een SSL-certificaat via het E-synergy control panel hebt besteld en de aanvraag afgerond is kun je de bestanden van het certificaat terugvinden via het E-synergy control panel. Je vindt deze bestanden bij het SSL-certificaat onder ‘Abonnementen’.

Een SSL-certificaat installeren via DirectAdmin kan door in te loggen via het betreffende DirectAdmin account. Eenmaal ingelogd klikt u onder ‘Advanced Features’ op ‘SSL Certificates’. Daarna klik je onderaan op ‘Click Here to paste a CA Root Certificate’ en vink je daarna bovenin het selectievakje ‘Use a CA Cert.’ aan. De bestanden van het E-synergy control panel kun je hier plaatsen.

Mocht je meerdere IP-adressen nodig hebben of loop jet tegen problemen aan, dan kun je altijd contact met ons opnemen via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl).

[E-synergy] Wordt mijn SSL-certificaat automatisch geïnstalleerd?2017-12-07T17:10:20+02:00

Tijdens de aanvraag van het SSL-certificaat wordt gevraagd of het SSL-certificaat automatisch geïnstalleerd dient te worden op het hostingpakket. Wanneer je deze optie aan hebt gevinkt, zal het SSL-certificaat automatisch geïnstalleerd worden op je hostingpakket.

Kan ik een SSL-certificaat van jullie elders laten installeren?2017-12-07T17:09:50+02:00

Je kunt een SSL-certificaat die je via ons aangeschaft heeft elders laten installeren.

Wanneer je een SSL-certificaat via het E-synergy control panel hebt besteld en de aanvraag afgerond is kun je de bestanden van het certificaat terugvinden via het E-synergy control panel. Je vindt deze bestanden bij het SSL-certificaat onder ‘Abonnementen’. Deze bestanden zal de partij, die je SSL-certificaat gaat gebruiken, nodig hebben.

Kan ik een SSL-certificaat van jullie op een eigen apparaat (zoals een NAS of mailserver) installeren?2017-12-07T17:08:56+02:00

Je kunt een SSL-certificaat, die je via ons aangeschaft heeft, op een eigen apparaat installeren.

Wanneer je een SSL-certificaat via het E-synergy control panel hebt besteld en de aanvraag afgerond is kun je de bestanden van het certificaat terugvinden via het E-synergy control panel. Je vindt deze bestanden bij het SSL-certificaat onder ‘Abonnementen’. Deze bestanden zul je nodig hebben voor de installatie van het certificaat.

Kan ik een SSL-certificaat welke ik elders aangeschaft heb bij jullie laten installeren?2017-12-07T17:08:03+02:00

Als je een eigen SSL-certificaat hebt die elders afgenomen is, dan kunnen wij deze voor je installeren op een hostingpakket bij ons. Hiervoor worden éénmalige setupkosten en een jaarlijkse abonnementsprijs gerekend.

Per verlenging van het certificaat zullen wij de bestanden moeten wijzigen. Hiervoor kun je contact opnemen met onze supportafdeling via (+31-(0)26-3 620 977, support@hostingdiscounter.nl).

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via support@hostingdiscounter.nl of +31 26 36 20 977.